Gå til sidens hovedinnhold

Stinn brakke da østeuropeisk stjerne kom til Drammen

Artikkelen er over 4 år gammel

Over 600 drammensere hoppet i takt da den polske superstjernen Kamil Bednarak ristet løs på Union Scene.

DRAMMEN: At stemningen sto i taket på Union Scene lørdag kveld, er ingen overdrivelse. Reggae-pop-kongen fra Polen, Kamil Bednarak hadde publikum i sin hule hånd fra riff én – og omtrent samtlige hoppet opp og ned på kommando fra første låt.

Kamil Bednarak er antakelig ikke superkjent for den jevne drammenser, men for polakkene i byen, er dette et velkjent navn.

Bednarak, som er låtskriver, sanger og reggae-musiker oppnådde stor suksess da han deltok i et stort talentshow i hjemlandet i 2010, og debutalbumet samme år, ble solgte til platina.  At mannen er populær, var ikke vanskelig å se om man tok turen innom Union lørdag kveld.

Da hovedpersonen entret scenen hadde flere enn 600 funnet veien til drammens største scene.

LES OGSÅ: Hundrevis i kø for fugler, hunder, ekorn og kuer

Østeuropeisk dag på Union

Bednaraks konsert, er en del av Unions prosjekt «Det utvidede Europa» der kunst og kultur, samt aktiviteter for voksne og barn, er i fokus.

Denne lørdagen var viet øst-europa – fra morgen til kveld. Tidligere på dagen var det danseverksted med østeuropeisk dans og leker, mens de voksne kunne slå ut håret på kveldstid.

– «Det utvidede Europa» er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Nedre Eiker, Lier og Drammen, forteller Refka Kovac ved interkultur, Drammen kommune.

 

LES OGSÅ: Trenger ikke kjøpe ballkjole til 5.000 kroner

Over 2000 polakker i Drammen

Kovac forteller at Drammen kommune ved interkultur, ønsker å gi alle innbyggerne i drammensdistriktet gode opplevelser og kulturtilbud.

–Vi satser på internasjonal kunst og kulturaktiviteter, og da spesielt for minoritetene i Drammen. Dette er tredje gang vi for eksempel har en polsk artist. Per i dag bor cirka 2000 polakker bare i Drammen, og cirka 5.500 i Buskerud, sier Kovac.

– For oss er det viktig å inkludere alle innbyggerne våre, blant annet gjennom å gi dem gode kulturopplevelser.

Og det så det ut til at drammenserne fra Polen spesielt, satte pris på denne kvelden.

LES OGSÅ: Rekordmange i demonstrasjonstog i Drammen sentrum

Kommentarer til denne saken