Makeover på busstasjonen

OPPLYST: Slik KAN det bli på busstasjonen i Drammen. Lys-skilt inngår i Brakars planer for informasjonsoppgraderingen.

OPPLYST: Slik KAN det bli på busstasjonen i Drammen. Lys-skilt inngår i Brakars planer for informasjonsoppgraderingen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Busspassasjerer kan se fram til bedre informasjon på busstasjonen i Drammen. Brakar har makeover-planer.

DEL

DRAMMEN: Lys-skilt på taket av bygget på busstasjonen skal på plass. Informasjonsskilt på vegg, plattformskilt som forteller plattformnummer og holdeplass-søyler inngår i planene.

- Drammen busstasjon er i dag dårlig merket, både i forhold til å gi informasjon om rutetider og hvor bussene kjører fra, sier salgs- og markedssjef Kjersti D. Nordgård i kollektivselskapet Brakar.

LES OGSÅ: Nå stemmer stemmen

Skiltene skal komme opp i løpet av våren.

- Vi mangler skilt og annet utstyr å henge informasjon på. Vi har derfor søkt Buskerudbyen om midler til å ruste opp området, og fått ca 1,4 millioner kroner til dette.  Prosjektet omfatter også merking av holdeplassene på Strømsø torg, forteller Nordgård.

Om kort tid vil det også komme opp en stor informasjonstavle på Strømsø torg som skal vise både buss- og togavganger. Tavlen er en av fire i Buskerudbyområdet, som strekker seg fra Lier til Kongsberg.

I Mjøndalen er tavle allerede satt opp, mens Hokksund og Kongsberg står for tur.  

- Tavlene er satt opp på knutepunkt hvor folk kan bytte mellom buss og tog. Her har vi fått ca 2,5 millioner kroner fra Buskerudbyen, opplyser Kjersti D. Nordgård.

Rambøll søker nå på vegne av tiltakshaver Brakar kommunen om tillatelse til skilt-oppgraderingen på busstasjonen og merking av holdeplassene på Strømsø torg.

LES OGSÅ: Lett bussbillett på nett

LES OGSÅ: Mobil-betaling klar i februar

LES OGSÅ: Nå er bussprisene blitt billigere

Artikkeltags