Gå til sidens hovedinnhold

Drammens raceway

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ofte ligger løsningen på dine største problemer for nære til at du evner å se dem. Politiets største problem for tiden synes å være sentralbordbetjeningen på nødtelefonen 112 og kontakttelefonen 02800. Og det er løsningen på hvordan man finansierer opp en underbemannet sentralbordtjeneste som altså ligger snublende nær. Hvis politiet tar radarutstyret på ryggen og beveger seg de 300 meterne vestover fra Politihuset på Grønland så kommer de til byens nye, enda ikke offisielt åpnede, raceway. I dagligtale kalt Øvre Sund Bru. Her settes det daglig og nattlig nye akselerasjonsrekorder av spesielt motorsykler, men også biler av merkene Porsche, BMW og andre fra gjerne søreuropeiske bilprodusenter.

Jeg aner ikke hva det  koster å kjøre for eksempel tre ganger fartsgrensen på stedet, men jeg vil anta at det vil lønne en kvalifisert sentralbordbetjent en god stund fremover.

LES OGSÅ: Nå skal råkjørerne tas

Når du da kan klokke i et dusin av disse i løpet av et par kveldstimer så snakker vi fort finansiering av et skikkelig callsenter ved sentralen i Tønsberg døgnet rundt. Disse finansiørene, la oss kalle dem det, har jo, ved siden av byens raskeste kjøretøyer, også flust med penger. Jeg er sikker på at de der og da gladelig vippser månedslønna direkte til sentralbordbetjenten hvis du spør dem.

Kommentarer til denne saken