Grøndal fant farten - klatret til 3. plass

Anders Grøndal fra Drammen jublet for god fart på slutten i Numedalsrally.

Anders Grøndal fra Drammen jublet for god fart på slutten i Numedalsrally. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Midtveis i Numedalsrally løste Anders Grøndal viktige tekniske problemer. Og vips så fant han farten, og klatret til 3. plass i mål.

DEL

NORE OG UVDAL: Anders Grøndal har hatt en trøblete start på årets rallysesong, men i siste del av Numedalsrally løste alt seg.

– Mellom SS 3 og SS 4 begynte jeg å stille på støtdemperne nærmest ved en tilfeldighet. Da fant jeg ut at de sto på soft, og det var egentlig som å kjøre en båt. Jeg rakk akkurat å stille om til mitt idealoppsett på alle fire hjulene før ny etappe, og etter det fløyt kjøringen på en helt annen måte. Deilig å finne tilbake, men vi har kastet bort de tre vinterrundene i NM, sier Anders Grøndal, som har med seg Roger Eilertsen som kartleser.

Etter at de tekniske problemene var løst knep Grøndal sekunder på konkurrenten Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal. På den siste fartsprøven smatt Grøndal forbi Larsen, og avanserte fra 4. plass til 3. plass i Numedalsrally.

Larsen/Eriksen lå på 2. plass og Grøndal lå på 3. plass sammenlagt i NM før kjøringen i traktene ved Rødberg.

– Viktig å lukke poeng

– Utrolig viktig for meg å plukke flere poeng enn Frank Tore og Torstein, sier Anders Grøndal, som vant både Numedalsrally og NM sammenlagt i fjor.

– Nå skal vi bygge tempo videre på den kjøringen vi presterte på slutten her, fastslår Grøndal.

I Mål var Grøndal/Eilertsen 16,1 sekunder foran Larsen/Eriksen. De brukte 45.51,0 på seks krevende vinteretapper. Arrangøren valgte å avlyse SS1 og SS6 på grunn av for lite snø, men på den siste etappen lavet snøen ned.

Frank Tore Larsen startet som nummer to, og hadde problemer med å manøvrere i åtte-ti centimeter løssnø.

– Bambi på isen

Frank Tore Larsen (t.v.) og Torstein Eriksen ble nummer fire sammenlagt i Numedalsrally.

Frank Tore Larsen (t.v.) og Torstein Eriksen ble nummer fire sammenlagt i Numedalsrally. Foto:

– Vi følte oss som bambi på isen, og hadde ikke en sjanse til å følge de raskeste som kom bak. Vi bare fløyt oppå, og kunne ikke sette opp for høyt tempo, sier Frank Tore Larsen.

– I dag var det svært varierende forhold. Fra hardt og fast til mye løssnø på slutten, sier Larsen.

Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjærmoen fra KNA Solør Msp/NMK Elverum vant på 45.24,2. Nærmest fulgte Eyvind Brynildsen/Anders Fredriksson fra KNA Varna/Årjängs MK som leder NM totalt. De var 14,9 sekunder bak. Vinneren kjører en Skoda Fabia R5, mens Brynildsen, Grøndal og Larsen kjører Ford Fiesta R5.

Klasseseier

Marius Fuglerud (t.v) fra NMK Drammen bidro sterkt til at Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg kjørte inn til klasseseier.

Marius Fuglerud (t.v) fra NMK Drammen bidro sterkt til at Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg kjørte inn til klasseseier. Foto:

Kartleser Marius Fuglerud fra NMK Drammen bidro sterkt til at Håkon Sveen Frøslid fra NMK Fluberg kjørte inn til seier i klasse 7 i Numedalsrally. I NM ligger de på 3. plass sammenlagt, men her er klasse 5 og 7 slått sammen.

– Vi tok sølv i NM i fjor, og har som mål å kapre en medalje i år også, sier Marius Fuglerud, som stoler 110 prosent på sin relativt ferske sjåfør.

– Jeg har vært med i 12 år, mens Håkon er 19 år og kjører sin andre sesong. Vi utvikler oss hele tiden, og jeg har det moro som kartleser for han, sier Fuglerud. De brukte 53.31,3.

På 3. plass

I klasse 13 kjørte Tom Kristian Lien fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Rita Kristensen inn til 4. plass i Numedal. De brukte 50.57,5.

Andreas Bakkerud fra NMK Bergen, som er med i Ander Grøndal Rallyteam, kjørte inn til 3. plass i klasse 5. Bakkerud tok VM-bronse sammenlagt i rallycross i fjor.

Bakkerud kjører med Miriam Walfridsson  fra MK Ratten som kartleser. De brukte 52.41,5 totalt i Numedal.

Artikkeltags