DRAMMEN: Den svenske forfatteren og journalisten Anders Tengner skal holde foredrag om Kiss, og fortelle egne historier fra bakrommene i rockens verden. Han har også med seg bilder av bandet som tidligere aldri har blitt vist.

– Dette er en skikkelig godbit for alle Kiss-fans! Tengner er jo en av verdens mest kjente rockejournalister, forteller Anders Fossum, en av arrangørene for arrangementet.

Fossum skal for øvrig starte kvelden på Buddy med quiz.

I rockens navn

Tengner har lang og tro fartstid i rockemusikkens tjeneste. I løpet av sin innholdsrike karriere siden begynnelsen av 80-tallet, har han intervjuet de aller fleste rockeikoner. I tillegg har han utgitt flere bøker og tidsskrifter som Poster og Okej i rockens navn, og jobbet i både radio og TV.

I dag er Tengner en mediepersonlighet både i Sverige og utenlands.

Sist gang han var i Drammen var under Kiss-konserten i Drammenshallen i 1980 – som journalist. Det er det samme bandet som bringer ham tilbake til Drammen igjen i 2017.

På 80-tallet var Anders Tengner fyren alle gutta med bankende rockehjerte var misunnelig på. I årevis fløy han jorden rundt og møtte et hundretalls rockband, mange av dem privat. Han fikk backstagetilgang til enhver rockekonsert, og fikk møte artistene som de fleste dødelige kun fikk se i form av en plakat på gutterommsveggen.

Hans intervju- og fotoarkiv er unikt i sitt slag. Derfor blir denne kvelden en sjelden mulighet til å høre historiene fra mannen selv.

LES OGSÅ: Disse gir deg en rocka start på dagen

Kiss tributeband

Etter Tengners foredrag tar Kiss tributebandet Unmasked scenen.

Unmasked gjorde sin første konsert i 2002 med en av Kiss sine originale trommeslagere, Eric Singer som gjest på trommer. Bandet har referansene intakt.

Unmasked spiller klassiske Kiss-låter så vel som låter Kiss selv ikke pleier å spille. Dette er en band for kiss-fans, av Kiss-fans. Medlemmene i bandet har vært fans siden Kiss-albumet Unmasked kom ut, og Kiss gjorde sitt Drammensbesøk i 1980.

LES OGSÅ: