DRAMMEN: «Elvenatt», Elvefestivalens store finale, er en diger utendørs disko på Torget. Men den ser ut til å få en tidligere avslutning enn planlagt.

Årsaken skal være at politiet og kommunen har avvist søknaden fra Byen Vår Drammen om å få spille musikk til klokken 02.00 på Torget. Vedtaket ble fattet mandag denne uken, ifølge DRM24 som først omtalte saken.

Ifølge kommunen har Byen Vår Drammen fått innvilget det de søkte om. Nemlig utvidet skjenkebevilling til klokken 01.30 fredag og lørdag, med stengetid klokken 02.00.

Men hvem som faktisk har det siste ord når det gjelder musikalsk underholdning er det verre å bli klok på.

LES OGSÅ: Inviterer til disko, båtrace og vannskistunt

Forvirring

– Alle skylder på alle. Vi forholder oss til skjenkebevillingen vår. Ifølge er det politiet som har siste ord, vi har i hvert fall gjort det vi har fått beskjed om, sier festivalsjef Louise Winness Prestgard til Drammens Tidende.

Men slik er det ikke ifølge ordenssjef i politiet i Drammen, Jan Dystland. Han forteller til DRM24 at de kun har gitt en anbefaling, basert på politivedtektene. Men hvis kommunen ønsker så kan de overprøve vedtaket om spilletid.

Linda Hellerud, fagkoordinator i Byplan i Drammen kommune, forteller til DRM24 at det i vedtaket er et vilkår om at musikalsk underholdning må avsluttes klokken tolv.

Men i motsetning til hva ordenssjefen opplyser, sier Helland at det er politiet som har siste ord hva støy og musikk angår. Og at det er politiet som har gitt avslag på Byen vår Drammens søknad om utvidede spilletider.

LES OGSÅ: Varierende festivalvær

Gode erfaringer til tross

Festivalsjefen stusser fordi utediskoteket på Torget har tidligere fått gode tilbakemeldinger fra politiet. Dessuten har avslutningsfesten i tidligere år fått holde på til klokken 01.00 – men i år ser det ut til at miksebordet mørklegges klokken 00.00.

– Det er synd fordi dette har funket så bra tidligere. Ved at vi får holde på litt lengre blir utestedene avlastet med hensyn til deres stengetider. Hvis vi ikke får dette til blir Torget proppet av folk samtidig, og det kan det føre til mer bråk og lite hyggelige hendelser, sier Prestgard.

Hun mener at Elvefestivalen er uvanlig stort arrangement for Drammen og være, og at da bør det kunne være litt mer takhøyde. Dessuten er det ikke bare bare å finne ut av alle regler som gjelder.

– Nå må vi bare få klarhet i dette. Ifølge vedtaket vi har fått står det at det er mulig å søke politiet og Drammen kommune Helsetjenesten, miljørettet helsevern om å få utvidet spilletid, sier hun.

LES OGSÅ: Nå blir det strøm til båtfolket likevel: – Han er en tryllekunstner

– 12. time

– Dette ble kjent for oss via pressen, som ikke er optimalt, men jeg klandrer ingen, alle gjør så godt de kan. Vi håper selvfølgelig at vi får spille til serveringen er slutt, sier festivalsjefen.

Men de må skynde seg, for de er nødt til å finne en løsning innen fredag klokken 15.00, forteller hun.

– Fra og med i morgen tidlig skal vi svinge oss rundt for å prøve å få orden på dette. Det er ingenting som er hyggeligere om det er noen i rett instans i kommunen som kan få orden på dette i 12. time. Jeg satser på at vi får det til, sier hun.