Gå til sidens hovedinnhold

Kronprinsparet i Drammen for å høre på lokale suksess-grundere

Artikkelen er over 6 år gammel

Da Norsk Senter for flerkulturell verdiskapning åpnet sin to dagers konferanse «Energetics- flerkulturelle ressurser, innovasjon og verdiskaping» mandag morgen, satt kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit på første rad.

Kronprinsen åpnet konferansen der flerkulturelt grunderskap står i sentrum, med å gratulere senteret som nettopp har fått nasjonal status, med 10-års jubileet.

Kronprinsen understreket også viktigheten av å utnytte alle ressurser som finnes i et samfunn:

– For å ha et godt samfunn trenger vi mangfold. Men ideer og kreativitet trenger ofte litt hjelp for å realiseres.

Imponert over arbeidet i Drammen

Kronprinsen var imponerte over det han og kronprinsessen fikk høre i løpet av besøket. Særlig imponert var han over grunderhistorene de fikk presentert.

Da kronprinsparte ble invitert, ba de nemlig spesielt om mulighet til å få snakke privat med noen av grunderene. Og etter en felles presentasjon av fire grundere og deres historie, fikk disse fire mulighet til en privat samtale med kronprinsparet etterpå.

– Vi er veldig imponert over å høre hva de har fått til, sa kronprinsen, og benyttet samtidig anledningen til å rose senteret i Drammen for arbeidet de gjør for nyetablerere med å legge til rette for at de skal lykkes.

 

Opptatt av grunderskap

Bakgrunnen for at kronprinsparet prioriterte å ta turen til Drammen og konferansen, var ikke bare for å kaste lys over senteret som feirer 10 år i år, men også fordi de kongelige er spesielt opptatt av grunderskap og ulike veier til å få folk ut i arbeid, sa kronprins Haakon.

– Vi synes det er viktig dette med grunderskap, og så ser vi at de gjør et fint arbeid her i Drammen, sa han.

LES OGSÅ: Tok imot kongefamilien

LES OGSÅ: Kronprinsparet kommer til Drammen

LES OGSÅ: Ødegaard spilte løkkefotball med kronprinsparet

Kommentarer til denne saken