DRAMMEN: Når klokka passerer sju lørdag morgen har operasjonsleder Kjell-Reidar Johansen i Søndre Buskerud politidistrikt tre personer igjen i fyllearresten på politihuset i Drammen.

Totalt har fem personer vært innom i løpet av natta, flesteparten for det man kan kalle fyllebråk.

Det handler om overstadig beruselse, ordensforstyrrelse, småknuffing og det faktum at man ikke hører etter når politiet snakker til. Gjerne flere av disse på én gang.

LES OGSÅ: Store planer for ny venneforening

Bortvist tigger returnerte

I tillegg arresterte politiet en tigger i sentrum i løpet av natta.

- En kvinne oppførte seg aggressivt med både roseselging og tiggekopp. Hun oppsøkte folkemengder og var påtrengende. Dette regnes som aggressiv tigging, og er forbudt. Politiet hadde vist henne bort fra sentrum tidligere på kvelden, men hun kom tilbake, og blir derfor arrestert og anmeldt.

Damen kan vente seg et forelegg fra politiet.

LES OGSÅ: – En veldig alvorlig og beklagelig sak

Utvist mann prøvde seg

En annen øst-europeer ble tatt med av lovens lange arm etter å ha vært innblandet i en fyllekrangel. 32-åringen ble sjekket ut etter en ordensforstyrrelse, og da viste det seg at han hadde oppgitt falsk personalia.

- Ved nærmere undersøkelser, blant annet i fingeravtrykkregisteret, viste det seg at mannen for et halvt år siden ble utvist fra Norge i fem år. Han var altså tilbake fire og et halvt år før tida, forteller Johansen.

Mannen sitter i arresten nå, men planen er at han skal avhøres og fengsles. Brudd på innreiseforbud kan gi et år i fengsel.

LES OGSÅ: Går ned 100.000 i lønn for å bli Mjøndalen-spiller

To tisse-tatt

Ingen av disse episodene regnes som alvorlige.

Av de enda mindre alvorlige hendelsene som fant sted i bykjernen natt til lørdag, kan nevnes at fem fyllefanter ble sendt hjem for sitt eget og andres beste, samt at to personer ble tatt med buksa nede, bokstavelig talt, for urinering på offentlig sted.

- Vi har hatt et jevnt sig av fyll, sikkert mye knyttet til julebordene, men vi har også hatt mange patruljer på jobb som har forebygget godt. Dermed har vi unngått alvorlige voldsepisoder, og det må vi si oss fornøyd med, sier operasjonsleder Johansen.

LES OGSÅ: Mjøndalen fortsatt uten seier