Brødrene jubler - får bygge likevel

KAN SMILE: Christer (t.v.) og Henrik Larsen fryktet de sitter med et verdiløst og uomsettelig råloft. Nå får de lov til å bygge likevel. (FOTO: LISA SELIN)

KAN SMILE: Christer (t.v.) og Henrik Larsen fryktet de sitter med et verdiløst og uomsettelig råloft. Nå får de lov til å bygge likevel. (FOTO: LISA SELIN)

Artikkelen er over 4 år gammel

Kommunen gjør helomvending, og brødrene Larsen får realisert drømmen om å komme seg inn på boligmarkedet.

DEL

DRAMMEN: - Helt topp, jubler Christer Larsen.

Han og broren Henrik Larsen kjøpte råloftet i Vestbanegården/Konnerudgata 6 for å bygge hver sin leilighet.

Det gjorde de etter klare positive signaler fra både Drammen kommune, Fylkesmannen og fylkeskommunen.

Nødvendige dispensasjoner fra krav til parkering og uteareal var kurant, lød det fra kommunen.

LES OGSÅ: Send oss ditt historiske bilde!

Fikk ikke dispensasjon

Alt gikk greit, fram til saksbehandlerbytte i mai i fjor. Da var det slutt på velviljen, og guttene fikk i februar beskjed om det blir avslag på dispensasjonssøknadene.

- Summen av saken slik den er opplyst gjør det at det ikke kan gis dispensasjoner, sa avdelingsleder på byggesak, Bjørn Tollef Swang til Drammens Tidende da vi omtalte saken 16. mars.

Christer og Henrik Larsen fortvilte over boligdrømmen som var i ferd med å smuldre opp.

LES OGSÅ: Brann i dekk på tankbil

Positiv rådmann

Frps gruppeleder, Jon Helgheim, fikk sist uke med seg hele formannskapet på at denne saken skal på politikernes bord. Og i dag, mandag ble formannskapet innkalt til ekstraordinært formannskapsmøte etter bystyremøtet i morgen, tirsdag.

Én eneste sak skal behandles, nemlig guttenes søknader om dispensasjoner. Og nå er rådmannen positiv. Det er ingen grunn til at det ikke skal gis dispensasjoner, lyder det nå - til brødrenes store glede.

- Det er litt uvirkelig, og jeg skjønner ikke hvordan de har snudd - igjen. Men de må jo ha skjønt at det var blitt helt feil, sier Christer Larsen.

LES OGSÅ: Flere kjører kollektivt

- Fornuften seiret

Frp-leder Jon Helgheim er også svært godt fornøyd, og kan ikke tro annet enn at formannskapet går inn for rådmannens innstilling.

- Jeg er glad for at fornuften seiret, sier Helgheim, og varsler at han ikke er ferdig med byggesaksavdelingen. Han ba i avisen om at andre som har opplevd noe tilsvarende tok kontakt, og det har folk gjort.

- Vil denne saken få et etterspill?

- Jeg skal i alle fall gjøre mitt for at noe blir gjort med avdelingen.

LES OGSÅ: Tause om tomtetakster

Artikkeltags