Nå skal Drammensbiblioteket lage ny barneavdeling

MODERNISERES: Drammensbiblioteket søker en interiørarkitekt til å forvandle bibliotekets 3. etasje fra et boklager til en aktiv, attraktiv og moderne barneavdeling. Bildet er fra en tidligere sak.

MODERNISERES: Drammensbiblioteket søker en interiørarkitekt til å forvandle bibliotekets 3. etasje fra et boklager til en aktiv, attraktiv og moderne barneavdeling. Bildet er fra en tidligere sak. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå er det de yngste sin tur. Snart får nemlig alle de leke- og leselystne små få boltre seg i en del av bibliotekets 3. etasje – som skal forvandles til en flunkende ny barneavdeling.

DEL

DRAMMEN: Derfor utlyser biblioteket nå en konkurranse for å finne den perfekte interiørarkitekten til å ta på seg oppdraget.

Målet er å prøve å bli en av Norges beste barneavdelinger.

I fjor gjennomgikk Drammensbiblioteket flere svære oppgraderinger. Modernisert 1. og 2. etasje, egen kaffebar og utvidede åpningstider, men de er ikke ferdige riktig ennå.

LES OGSÅ: Oppussingsbonanza på Grønland

Det handler om mennesker

–  Vi har ambisjoner om å lage en fantastisk barneavdeling, derfor må den vi søker skjønne at et moderne bibliotek primært er et rom for folk, sekundært for bøker. Bøkene er i alle høyeste grad til stede, men det er ikke bøkene som skal bestemme hvordan rommet skal se ut, men menneskene som skal være der, sier biblioteksjef Monica Nyhus.

Sammen med biblioteket skal interiørarkitekten løfte byens bibliotektilbud enda noen hakk, og gi byens store og små innbyggere et enda bedre bibliotektilbud. Målet er bedre tilgjengelighet og økt trivsel for publikum.

LES OGSÅ: Bruker ti ganger mer på idrett enn kultur

Fire punkter

Det skal også tilrettelegges for ungdom, hvor de for eksempel kan gjøre lekser, spille spill, lese eller bare slappe av sammen. I løpet av året får den nye avdelingen selskap av Drammen frivilligsentral som flytter inn på samme etasje.

Interiørarkitekten skal derfor lage en helhetlig plan for hele 3. etasje for disse fire punktene:

• Barneavdeling

• Ungdomstilbud m/makerspace, et rom fylt av verktøy og nyskapende teknologi

• Frivilligsentral

• Digital formidlingssone

Drammensbiblioteket oppfordrer alle interiørarkitekter med et hjerte for folk og bibliotek å melde seg på til befaring 18. januar. Biblioteksjefen håper mange melder seg på.

LES OGSÅ: Flere Kings-interessenter

Budsjett

Den økonomiske rammen i konkurransebeskrivelsen er på 200.000 kroner, og målsettingen er at den nye barneavdelingen skal være ferdigstilt innen utgangen av 2018.

– Anskaffelsen er håndtert som en konkurranse med forhandlinger. Det innebærer at de som vil være med på konkurransen må levere et tilbud som svarer på konkurransen. Vi har bedt om konseptbeskrivelse og layoutplan, og tilbudene vil bli vurdert både på kvalitet og pris, sier Nyhus.

Er dette et oppdrag du er interessert i? Her er konkurransen.

Artikkeltags