- Dypt, dypt uenig med kirken i Drammen

UENIG: Lavrans Kierulf synes kirken er for politisk, og for langt ute på venstresiden.

UENIG: Lavrans Kierulf synes kirken er for politisk, og for langt ute på venstresiden.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Frp-politiker Lavrans Kierulf mener kirken i Drammen er altfor politisk. KrF-politiker Odd Gusrud synes prostens preken var litt spesiell på første juledag.

DEL

DRAMMEN: Lavrans Kierulf har flere ganger sagt at han synes kirken i Drammen er for politisk.

- Ja, det er ytringsfrihet for prester og proster, men jeg synes kirken i Drammen er for politisk, og for langt ute på venstresiden. Skal det være en samlende folkekirke bør den ikke i samme grad blande seg inn politisk, sier Kierulf.

LES OGSÅ: Forsvarer tiggerne i politisk julepreken

Svært uenig med kirken

Det er spesielt tiggersaken som får Kierulf til å reagere.

- Tiggerdebatten i Drammen er en betent politisk sak. Det er ingen som ønsker tiggerne noe vondt, men vi er uenige om hvordan vi best kan hjelpe dem. Kirken må selv vurdere hvor klokt det er å være så politisk, sier Frp-politikeren.

Han sier han er dypt, dypt uenig med kirken i Drammen politisk. Men når prosten også i sin preken tar opp skolemassakren i Peshawar i Pakistan, Boko Harams bortføring av skolejenter i Nigeria og forholdene i Syria, der Islamsk Stat har stengt skoler, tusenvis av skoler er ødelagt og 2,8 millioner barn er uten skolegang, så er han enig i at kirken skal reagere.

- Det er saker alle kan være enige om. Uansett vil jeg ønske prestene i Den norske kirke en fortsatt fin julefeiring, sier Kierulf.

LES OGSÅ: Kierulf vil la elevene velge bort nynorsk

- God ordning for tiggerne

Odd Gusrud, bystyrepolitiker fra Kristelig Folkeparti, synes det er litt spesielt å holde en så politisk preken på første juledag. Både når det gjelder temaet om tiggerne og den ondskapen som rår ute i verden, og som vi nå får så tett inn på oss.

- Nå har vi fått til en god ordning for tiggerne i Drammen, og vi har løst problemet med overnatting i vinterkulden, sier han.

I en preken gjelder det å holde en balanse, samtidig som det er viktig at vi har med oss et engasjement sier politikeren.

- Samtidig er det ofte slik at en preken som skaper engasjement ofte også er en god preken, og det er ikke alle prekener som er like gode, sier Gusrud.

LES OGSÅ: Julefeiring hos høggern

Artikkeltags