Får innvandrere til å etablere seg

FLERKULTURELL VERDISKAPNING: Stortingsrepresentanter og samarbeidspartnere ga senterleder Zahra Moini (nr. 3 fra h.) 3,5 mill. i støtte fra Staten. FOTO: TORE SANDBERG

FLERKULTURELL VERDISKAPNING: Stortingsrepresentanter og samarbeidspartnere ga senterleder Zahra Moini (nr. 3 fra h.) 3,5 mill. i støtte fra Staten. FOTO: TORE SANDBERG

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De har hjulpet 852 innvandrere å etablere virksomhet i Norge de siste ti årene. Nå har senteret som ligger på Grønland i Drammen, fått 3,5 millioner kroner for å forsette sitt banebrytende arbeid.

DEL

DRAMMEN: – En forsinket julegave. Det kaller daglige leder av Norsk senter for flerkulturell verdiskapning (NSFV), Zahra Moini, det nye tilskuddet.

LES OGSÅ: Sklir inn i nasjonalsporten

Midler til utvikling

– Det beviser at vi når fram med våre tanker og visjoner om at etnisk entreprenørskap er noe annet enn bare kurs i kulturelle forskjeller. Nå får vi midler til å arbeide videre med det vi ser nytten av, sier hun.

Moini poengterer at 76 prosent av dem som har etablert egne bedrifter etter å ha fått etablererbistand fra senteret, kommer fra ikke-vestlige land.

Det var stortingsrepresentantene Morten Wold (Frp) og Kristin Ørmen Johnsen (H) som sammen med andre støttespillere kunne overbringe meldingen om støtten.

Det er Buskerud fylkeskommune som eier senteret. På Grønland driver man med etablereropplæring av innvandrere med formål om å styrke og utvikle dette tilbudet – og dermed skape økt sysselsetting og vekst.

LES OGSÅ: Treningstøy for troende

Har hatt trang økonomi

Senteret har vært i drift i ti år, men har balansert på en knivsegg når det gjelder drift og økonomi, og har stått i fare for å bli lagt ned.

– Senterets betydning viser seg i de resultatene man allerede kan vise til. Med bistand fra senteret er det etablert 170 bedrifter og det er gjennomført 24 etablererprogram for til sammen 852 deltakere fra 101 land, sier stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen (H).

Også samarbeidspartnerne Hege Irene Fossum (KrF) og Helge Stiksrud (V), gleder seg over avtalen med regjeringspartiene om støtte til senteret.

– Arbeidsmarkedet er i endring. Mens nordmenn kanskje er mer opptatt av å finne en arbeidsplass, vet vi at mange innvandrere er opptatt av å skape sin egen. Derfor er det fint at de kan få bistand via senteret her i Drammen, sier Stiksrud.

LES OGSÅ: – Dere gjør mye riktig

– Dere gjør mye riktig – Vi er fortsatt ikke likestilte
 

Artikkeltags