Gå til sidens hovedinnhold

David Nielsen: — Det er en lykkelig skilsmisse

Dette sa David etter han fikk sparken i Godset

Artikkelen er over 6 år gammel

David Nielsen er blitt enig med Strømsgodset Toppfotball om å fratre som hovedtrener med umiddelbar virkning.

DRAMMEN: - Vi har variert for mye i prestasjonene. Ikke bare fra kamp til kamp, men også underveis i kampene. De tingene jeg ønsker at vi som lag skal identifisere oss med, har jeg ikke klart å få ut så langt i sesongen. Summen av dette gjør at vi er blitt enige om at jeg fratrer som hovedtrener i Strømsgodset, sier David Nielsen, skriver Strømsgodset i en pressemelding.

Etter hva Drammens Tidende erfarer skal prosessen rundt avgangen til Nielsen gått raskt, men ryddig tirsdag.

Dansken skal ha vært under press av ulike personer i klubben i en periode. Eksternt var det også støy rundt Nielsen i fjor. Spillegruppen skal ha fått sagt sine meninger, men det skal ikke ha vært spillerne som var utslagsgivende til at 38-åringen fikk sparken.

LES OGSÅ: Bjørn Petter Ingebretsen er ny hovedtrener i Strømsgodset

— En del av jobben

Nielsen ser tilbake på tiden i Strømsgodset med glede.

- Det siste halvannet året har jeg hatt fornøyelsen av å jobbe med de beste spillere i Norge. Det har vært store høydepunkt underveis. De to kampene mot Steaua Bucuresti i Champions League-kvalifiseringen, og sementeringen av 4. plass har vært høydepunktene for meg.

— Det å få sparken er en del av trenerjobben. Hvis du kun vil være trener når solen skinner, så er du i feil verden. Jeg tar det ganske rolig, og jeg er fornøyd med det jeg har oppnådd i min tid i Strømsgodset, sier Nielsen til danske Ekstra Bladet.

Videre forteller han til avisen at dette har vært en prosess som har gått over flere uker.

– De har kommet til meg og jeg har kommet til dem, og så har vi hatt noen møter. Og jeg er sånn sett ikke i tvil om at det er den rette beslutning, at vi stopper her, sier Nielsen.

-Jeg vil gjerne takke hele Drammen, alle supporterne, og ikke minst alle ansatte i Strømsgodset for en fantastisk tid. Og jeg ønsker klubben hell og lykke i fremtiden. Jeg vil følge kampene fra tribunen med glede.

LES OGSÅ: Supporterne er svært overrasket

LES OGSÅ: Godset-legende: – Ikke overrasket over Nielsen-avgang

Ny trener klar

Bjørn Petter Ingebretsen overtar trenerjobben ut sesongen.

Ingebretsen har vært i SIF i ti år. Han har fungert som spillerutvikler og assistent på A-laget under Ronny Deila. Han har også hatt ansvar for de yngre talentene i klubben, sier Stian Lund, tidligere utviklingssjef i Strømsgodset. Han jobber nå ved fotball-linja ved Drammen videregående skole.

Pressekonferanse

Tirsdag kveld var det pressekonferanse på Marienlyst i forbindelse med Nielsens avgang.

— Det føles riktig, både for meg og for laget, sier Nielsen til DTTV. Han kaller avgangen en lykkelig skilsmisse.

— Vi har spilt fantatsisk offensiv fotball, uten helt å lykkes i andre enden, sier han, men føler at laget har fått til mye den sisten tiden.

Nielsen forteller han blir i Drammen. At han og familien trives. Han ønsker ikke spekulere noe om en mulig trenerjobb i Brann.

— Nå gleder jeg meg til å sitte på tribunen og heie under kampen mot Lillestrøm søndag.

— Ikke nok tillit

Sportssjef Jostein Flo sier følgende om situasjonen:

– David og jeg har snakket sammen hver dag, og konklusjonen nå er tatt av to erfarne fotballkarer.

Om det ikke akkurat var håndsopprekning, legger ikke Flo skjul på at det ikke var full enighet blant dem som tok den avgjørende avgjørelsen innad i Strømsgodset, men at hovedmålet hele veien har vært å få ut potensialet hos alle involverte.

– For å få til det, og samles om veien videre, må du ha ett hundre prosent full tillit, og det hadde ikke David i øyeblikket, sier Flo.

Han vil ikke gå i detalj om mer av prosessen, og vil ikke si noe om spillergruppen var tatt med på råd.

Det var heller aldri snakk om å sette inn noen andre tiltak for å styrke den jobben David Nielsen gjorde med spillergruppen. Han hadde allerede nok kompetanse i det teamet han har rådet over.

– Nå kan du si at vi gjorde noen grep allerede før sesongen i og med at jeg har vært til stede på flere treninger enn jeg har vært tidligere, og jeg har vært med på noen flere bortekamper. Men det er fordi vi er blitt flere i administrasjonen, og det har frigjort meg til å gjøre mer av det jeg egentlig skal gjøre, forteller Flo.

Han har ingen betenkelig heter med å ansette en ny hovedtrener ut sesongen som ikke har noen som helst erfaring som hovedtrener i en klubb av Strømsgodsets størrelse.

– Men det har vi jo aldri gjort i nyere tid, kontrer Flo.

Dag-Eilev Fagermo kom som et nærmeste ubeskrevet blad på dette nivået og gjorde jobben, det sammen gjorde Ronny Deila som ikke hadde noe å vise til som trener. Bjørn Petter Ingebretsen har vært med lenge, men aldri med noe eget ansvar. Men alle er enige om at han kanskje var den viktigste medspilleren Deila hadde da SIF tok steget opp som et topplag i eliteserien.  

Kommentarer til denne saken