Nissetog-arrangement ble knallsuksess

Artikkelen er over 3 år gammel

Nesten tusen små og store fant veien til Konnerudgruvene søndag. Det er all time high som gir optimisme for nye arrangement og drift.

DEL

DRAMMEN: Støtteforeningen Konnerudverkets Venner hadde tatt høyde for storinnrykk og handlet inn langt mer enn ved tidligere arrangement. Det holdt nesten.

– Det ble rekord og alt fungerte bra. Egentlig fenomenalt bra. På forhånd hadde vi satset friskt på innkjøp, men måtte likevel innom søndagsbutikken for å supplere slik at alle barna fikk godtepose, forteller en fornøyd leder for Stiftelsen Konnerudverket, Nils Otto Larsen.

Konnerudverkets Venner er en støtteforeningen til stiftelsen og sto for søndagens arrangement.

I løpet av dagen ble det kjørt tjue nisseturer, og 15 frivillige var i sving for at alt gikk på skinner både inne i og utenfor gruvene.

Med en slik interesse ser lederen lyst på neste arrangement og øyner håp om flere frivillige.

I dag har Stiftelsen Konnerudverket ansvar for flere bygninger og utstyr, deriblant det gamle landhandleriet Skalstad og den gamle kontorbygningen Grubegata 28 fra 1727.

– Stiftelsen fikk driftstilskudd fra Drammen kommune i 2017, det er vi også forespeilet i 2018. Det gjør at vi kan begynne arbeidet med å sette i stand kontorbygget. I tillegg har vi fått midler fra Lychefondet og et svensk firma som skal brukes til konteinere som skal huse museums- og geologisamlingen, slik at vi kan åpne museum, forteller en optimistisk leder.

Stiftelsen Konnerudverket

Stiftelsen Konnerudverket ble dannet 29. april 1991 sammen med støtteforeningen Konnerudverkets Venner. Stiftelsen hadde sin opprinnelse i et eget gruveutvalg i Skoger Historielag som ble oppnevnt i 1975.

Stiftelsen har som mål å

● Sikre og bevare Konnerudgruvene

● Gjøre disse tilgjengelig for allmennheten

● Samle og bevare gruvemateriell

● Bygge opp et museum rundt Konnerudgruvene.

Stiftelsen har i dag

● Lokomotiver fra forskjellige gruver og anlegg i Norge

● Diverse vogner og spormateriell

● Fire museumsbygg.

● Gruveutstyr fra forskjellige gruver og anlegg i Norge.

LES OGSÅ:

Artikkeltags