DRAMMEN: PST har vært inne og foretatt en sikkerhetsvurdering av karikaturutstillingen som skal fremvises i seks timer i Drammens Teater førstkommende fredag. Og konklusjonen er at Drammen politistasjon kjører et høyt sikkerhetsnivå i og utenfor teaterlokalene.

Det til tross for at arrangørene Universal Tolerance (UTO) selv mener at det ikke er noen grunn til å frykte verken det ene eller andre.

Det er også på det rene at det ikke kommer til å bli fremvist karikaturtegninger av Profeten Muhammad.

LES OGSÅ: Væpnet politi på utstilling

Høyt sikkerhetsnivå

Denne uken har politiet kartlagt området rundt teateret, for å kunne planlegge sin sikkerhetsaksjon på fredag.

– Vi har hatt en befaring på Park Hotell. Det er jo et av stedene hvor det kan bo folk som har direkte innsyn til teateret. Samtidig har vi også kartlagt området rundt Gamle Kirkeplass, forteller Øyvind Aas, sjef ved Drammen politistasjon.

– På mange måter er Gamle Kirkeplass nøkkelen. Vi kommer til å ha fokus på yttersiden og ikke inne under utstillingen, sier Aas videre, uten at han ønsker å gå i detaljer på sikkerhetsopplegget rundt karikaturutstillingen.

LES OGSÅ: Blir bare karikaturutstilling i noen timer

Hundesøk i teateret

Etter det Drammens Tidende erfarer skal politiet likevel gå gjennom Drammen Teater med politihunder i forkant av utstillingen for å forsikre seg om at det ikke befinner seg farlige gjenstander eller sprengstoff innendørs.

– Kommer dere til å ha bistand fra andre politidistrikter eller avdelinger under utstillingen?

– I utgangspunktet skal vi håndtere dette selv. Men vi vil vurdere om det skal innhentes spesialkompetanse som vi selv ikke har, svarer politistasjonssjefen.

Aas har tidligere uttalt at politiet kommer til å være synlige så lenge utstillingen varer.

På grunn av terrorberedskapen som er igangsatt vil politiet på stedet også være bevæpnet.

– Vi vil også gjennomføre en sikkerhetskontroll av alle som skal inn på utstillingen, uttalte Aas på onsdag.

I tillegg til synlig politi vil det også være et sikkerhetsopplegg som ikke kommer til å syntes for allmennheten.

Planen var at utstillingen skulle henge oppe både torsdag og fredag, men på grunn av sikkerhetstiltakene ble det bestemt at utstillingen kun skulle henge oppe i seks timer på fredag.

LES OGSÅ: Positive til karikaturutstilling