DRAMMEN: Dette er et pilotprosjekt, og den største aksjonen i sitt slag mot brunsnegler i Norge. En hel bydel skal dekkes og måten det skal gjøres på har fått navnet Konnerudmetoden. Og fagmiljøet følger med.

– Se her, dette er mask som vi har vært så heldige å få fra Aass Bryggeri, forklarer lederne for aksjonen, Cathrine Stustad og Brede Holst, i Konnerud hagelag.

De viser fram halvknust korn og avfall fra ølbrygging som skal teppelegges over hele Konnerud på onsdag ettermiddag. For det er nettopp denne gjærede væsken den stridige brunsneglen liker.

LES OGSÅ: Plukket 1.700 snegler på én kveld

Rundorm

– Man kan også bruke gjærdeig eller vørterøl, og i deigklumpen legges Nemaslug, som består av bitte små rundormer som finnes naturlig i jordsmonnet der brunsneglene opprinnelig kommer fra, forklarer de to entusiastene.

– Det er viktig å understreke at dette er ikke gift, det er helt naturlig og ikke farlig for andre dyr, sier Holst.

Poenget med å bruke Nemaslug er at brunsneglene spisser sine syke og døde artsfrender og dermed blir hver eneste døde snegl et nytt åte i kampen mot sneglene. Og det gjelder å holde bestanden nede, for i løpet av sesongen kan én brunsnegl gi fire hundre nye snegler.

Onsdag, klokken 18.00 går altså startskuddet.

– Vi vet at det kommer mange, men vi vil ha med alle. Det er bare å møte opp på returpunktet der du bor, med bøtte, og gjerne en trillebår, og så vil alle få forklaring.


– Dette er enkelt og det blir morsomt, sier aksjonslederne.

LES OGSÅ: Kommunen vil ikke bli med på sneglekrig