Glassverket-underslag for tingretten for andre gang

GROVT. Underslaget er grovt, mener politiadvokat Hans Lyder Haare. Han møter den tiltalte regnskapsføreren i retten denne uken.

GROVT. Underslaget er grovt, mener politiadvokat Hans Lyder Haare. Han møter den tiltalte regnskapsføreren i retten denne uken.

Artikkelen er over 3 år gammel

Regnskapsføreren i Glassverket møter denne uken for andre gang som tiltalt i Drammen tingrett. Første gang hun møtte ble saken utsatt.

DEL

DRAMMEN: Regnskapsføreren er tiltalt for grovt underslag. Summen som skal være underslått er på 285.000 kroner. Alt ble underslått i løpet av noen måneder i 2016. Pengene skal både ha gått til et familiemedlem og til private kreditorer.

Underslaget som ble oppdaget i fjor høst, sto på kartet i Drammen tingrett i sommer. Torsdag 1. juni møtte den tiltalte i Drammen tingrett.

LES OGSÅ: GIF-tiltalen klar – skal ha underslått 285 196 kroner

Saken utsatt

Underslaget ble oppdaget i oktober i fjor. Da sto klubben med 800 medlemmer på randen av konkurs. Klubbkassa var bunnskrapt. Bankkontoen var tom. Bilag manglet. Skattekrav var ikke betalt. Tøffe tiltak måtte iverksettes for å berge klubben. Spillere og trenere tok saftige lønnskutt. Noen uker senere ble alle spillerne fristilt.

Den dype økonomiske krisa skyldes langt fra underslaget alene, men krisa fikk styret på banen. Det tok over administrasjonen av klubben og avdekket underslaget. Da hadde regnskapsføreren hatt tilgang til alle kontoene siden sommeren.

LES OGSÅ: Ny sats i Glassverket

Grovt underslag

Underslaget er grovt. Det er betydelige midler, det har pågått over tid, og det er et brudd på tilliten hun fikk gjennom ansettelsesforholdet heter det i tiltalebeslutningen som skal leses opp i tingretten denne uken.

I sommer ble hele saken utsatt før dommeren åpnet saken. Den tiltalte var til stede, men var ikke frisk.

For Glassverket var 2016 et marerittår. Klubben havnet i en dyp økonomisk krise. 2016-regnskapet viser et underskudd på 1,8 millioner kroner.

LES OGSÅ: Jobbet 1035 timer – oppga til Nav at han bare jobbet 17 timer

Tar ny sats

Glassverket har ikke gitt opp elitesatsingen, men den er tatt ned sammenlignet med tidligere år. Da årsmøtet vedtok 2016-regnskapet onsdag 21. juni, var det uten revisors anbefaling. Alle bilagene for fjorårets utgifter kom aldri til rette.

– Vi skal bygge opp et nytt elitelag, men vi skal bygge det opp over noe tid. Det kommer til å ta tid, men vi skal tilbake i eliten, sier Frode Steen til Drammens Tidende etter sommerens årsmøte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken