Lege, forfatter, spaltist, debattant og et yndet intervjuobjekt.

Ole Fyrand vokste opp på Pukerud i Drammen og studerte senere medisin i Sveits og Tyskland, før han returnerte til Norge. Her bosatte han seg på Toppenhaug med ektefellen Birgitta og deres to barn, mens han pendlet inn til Rikshospitalet, hvor han etter hvert ble overlege ved hudavdelingen.

Fyrand brant for kunsten, livet og virket.

Det norske folk ble kjent med ham som legen med hud og hudsykdommer som spesialfelt, som i kombinasjon med et særdeles utadvendt vesen, ispedd formuleringsevne, et kjapt hode og et godt glimt i øyet, ble en formidler og et yndet intervjuobjekt, både for oss i Drammens Tidende, men også nasjonalt.

Fyrand var i 1999 fast deltaker, sammen med Marit Christensen, i TV- programmet Apropos. Han har også ofte vært å se på NRKs Frokost-TV og TV2s God Morgen Norge.

Fyrand har også deltatt i debatten om kjønnsroller og uttalte i NRK på 1990-tallet at tvekjønnetheten er på vei ut, og at testosteronet har utspilt sin rolle i historien.

I 2000 ble Fyrand rangert som landets 47. mektigste person i helse- Norge.

I 2002 ble han hedret med Frelsesarmeens hederspris, Booth- prisen, for sitt utrettelige engasjement gjennom mange år for menneskeverdet, spesielt for de svakeste i samfunnet.

I begrunnelsen skrev juryen at Ole Fyrand er en tydelig stemme for de svakeste i samfunnsdebatten, i fagmiljøer og i mediebildet. I det stille har han i mange år vært frivillig lege for gatas folk, på Feltpleien hos Frelsesarmeen i Urtegata.

Ole Fyrand har også gitt ut flere bøker om hudsykdommer og hudpleie.

I 2008 fikk han en demensdiagnose og hans kone Birgitta Fyrand har siden gjort seg bemerket i sin kamp for retten til god behandling av demente.

Ole og Birgitta Fyrand flyttet fra Drammen til Oslo i 1987.

Ole Fyrand blir bisatt fra Gamle Aker kirke, onsdag 10. januar.