Jodel er stengt i Drammen

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag kveld ga Jodel selv beskjed om at de stenger den populære tjenesten.

DEL

DRAMMEN: Ikke gå glipp av noe! Få DT+ her

I meldingen som er publisert i appen av selskapet selv står blant annet:

"Dere er anonyme imot andre brukere, men ikke om dere poster ulovlige trusler. Vi på Jodel tar dette på alvor og samarbeider derfor med det norske politiet. Personlige krenkelser og mobbing er heller ikke tillat på Jodel."

LES OGSÅ: Ungdom slenger dritt til hverandre på ny app

Anonymiteten oppheves

Det har vært flere grove tilfeller av mobbing på appen som raskt ble svært populær i Drammen. Tidligere måtte Jodel også komme med en oppfordring om at tjenesten ikke må misbrukes. Nå skriver de altså at anonymiteten til brukerne oppheves om man publiserer ulovlige trusler.

Videre skriver Jodel dette om stengingen:

"På grunn av noen tilfeller av misbruk, har vi stengt av Jodel i dette området. Beklager til alle dere som har brukt vår app på en positiv måte. Vi holder dere oppdatert ved et senere tidspunkt."

LES OGSÅ: – Mange av meldingene er straffbare

Stengte skoler

I går ble det lagt ut flere trusler på Jodel som gikk direkte mot skoler i Vestfold og Telemarksområdet.

Porsgrunn videregående skole mottok onsdag formiddag en trussel. Elevene ble først bedt om å holde seg inne, men ble senere evakuert.

«Nå har jeg planlagt tidenes terroraksjon på Porsgrunn VGS. Glocken ligger klar i sekken, bare vent, Da skal de faen meg få det», lyder meldingen som ble publisert på appen, skriver NTB.

Også en skole i Tønsberg ble stengt i går etter å ha mottatt en trussel på Jodel.

Det er også meldt om at andre byer er utestengt. Blant annet melder Tønsberg Blad at både Sandefjord og Tønsberg ikke får bruke mobilapplikasjonen.

Meldingen om at den populære tjenesten nå er stengt for enkelte byer kom for 10 timer siden, men selv om det står at tjenesten er stengt for brukere i Drammen har det kommet flere innlegg etter at meldingen fra Jodel ble publisert.

LES OGSÅ: Slik skal Jodel «rydde opp» i Drammen

Artikkeltags