Herman (15) ble med i Flyt for å møte kronprinsen: – Måtte tenke gjennom det jeg skulle si

Kronprins Haakon besøker Flyt i Drammen og fikk snakket en del med Herman Wendelborg Sletten (15).

Kronprins Haakon besøker Flyt i Drammen og fikk snakket en del med Herman Wendelborg Sletten (15). Foto:

25 ungdommer i fritidstilbudet Flyt fikk i dag møte kronprinsen. Flere av dem fikk også utvekslet noen ord med han.

DEL

DRAMMEN: – Deres kongelige høyhet, sa Herman Wendelborg Sletten (15) da han skulle komplimentere Kronprins Haakon under en aktivitet arrangert av Flyt.

– Kall meg Haakon, kom det lattermildt tilbake.

– Jeg vet allerede at du smiler mye, er en trivelig type og at du er lett å snakke med. Jeg er veldig glad for at du har organisert dette, sa Herman om Flyt.

Flyt er et gratis fritidstilbud for 10. trinn. Det er et program for ungdom i overgangen mellom ungdomsskole og videregående skole. Flyt skal bidra til å sette ungdom i stand til å gjennomføre videregående opplæring gjennom å styrke deres livsmestringsferdigheter.

– Flyt skal hjelpe til slik at overgangen mellom ungdomsskole og videregående opplæring blir enklere, fortalte kronprins Haakon.

Flyt er utviklet av Kronprinsparets Fond i faglig samarbeid med Voksne for Barn, med støtte fra Egmont Fonden, Wilstar, Sparebankstiftelsen DNB og Stiftelsen Dam.

– Vi husker alle hvordan ungdomstiden vår var, og hvilken berg-og-dal-bane dette kunne være. Det er kort tid mellom hver følelse, og innimellom kan det være tungt og vanskelig. Programmet skal la ungdommene øve på dette, og lære dem å tro på seg selv.

Under Kronprins Haakon besøk hadde de en aktivitet hvor de skulle gi hverandre komplimenter. Herman Wendelborg Sletten (15) komplimenterte kronprinsen.

Under Kronprins Haakon besøk hadde de en aktivitet hvor de skulle gi hverandre komplimenter. Herman Wendelborg Sletten (15) komplimenterte kronprinsen. Foto:

– Stå støtt i skoene

Denne mandagen var Kronprinsen i lokalene til Ung11 sammen med ungdom fra hele Drammen for å gjøre programmet kjent. Også politimester Christine Fossen, ordfører Tore Opdal Hansen og fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland hadde tatt turen innom denne dagen, sammen med André Støylen, administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB og Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond.

De 25 ungdommene har allerede tilbrakt fire hele dager av høstferien sammen, og denne dagen var første av mange ukessamlinger det kommende året.

– Her skal ungdom fra ulike deler av Drammen lære å stå støtt i skoene, som vi sier her i Drammen, sa koordinatorer i Drammen kommune, Kjetil Nilssen og Linda Lerbak, i sin velkomsttale.

Og tema for dagen med kronprinsen var vennskap.

– Vi skal lære å være en god venn og å ta kontakt med andre mennesker, forklarte instruktør Ole Fredrick Thon Karlsen.

Med Flyt skal ungdommene blant annet lære seg å mestre noen av utfordringene de kan møte i livet, bygge god psykisk helse, utvikle sosial kompetanse og gode kommunikasjonsferdigheter. Dette er nøkkelkompetanse for å gjennomføre utdanning, delta i arbeidslivet og samfunnet ellers, skriver Flyt i en pressemelding.

Kronprins Haakon ble fulgt opp til de andre ungdommene av Stian Larsen (15) og Precious Atenaga Sundbyreiste (15).

Kronprins Haakon ble fulgt opp til de andre ungdommene av Stian Larsen (15) og Precious Atenaga Sundbyreiste (15). Foto:

– Jeg er utadvendt

Sammen med kronprinsen gikk ungdommene gjennom en rekke aktiviteter denne dagen. Blant annet skulle de ta på seg «Love shades», for å si pene ting om sidemannen sin og seg selv.

– Jeg er flink til å ta med barna mine på aktiviteter, startet Kronprinsen med.

Og ungdommene i rommet hadde alle noe å si. Fra god humor, inkluderende, god selvtillit, god til å tegne og god i fotball.

Precious Atenaga Sundby (15) reiste seg da hennes tur kom.

– Jeg er utadvendt og god på å spre glede, var noe av det hun hadde å si om seg selv.

– Husk å ta med dere noen usynlige briller, og å bruke dem innimellom. Det er bra å finne positive ting om seg selv og andre, avsluttet kronprinsen leken med.

– Hver dag burde vi se oss selv i speilet og si noe positivt om oss selv. Jeg tror mange godt kan gjøre dette, voksne også. Det kan hjelpe til for å bli glad i seg selv, og da hjelpe på veien til å bli glad i andre, fortalte han.

På slutten av de tre aktivitetene som sto på planen denne dagen, delte Kronprinsen ut Flyt-nøkkelringer til ungdommene. Der skal de etter hvert få flere nye anheng, som skal bevise de ulike verktøyene de har fått gjennom øvelser på Flyt.

Precious Atenaga Sundbyreiste (15) hadde mange flotte ord å si om seg selv, blant annet at hun er utadvendt.

Precious Atenaga Sundbyreiste (15) hadde mange flotte ord å si om seg selv, blant annet at hun er utadvendt. Foto:

– Jeg var smånervøs

Stian Larsen (15) er en av ungdommene i Flyt, som denne dagen hadde en viktig rolle. Han skulle nemlig følge kronprinsen inn og ut fra lokalene.

– Det har vært en helt toppers dag. Det kjekkeste med har vært å få møte nye mennesker fra forskjellige skoler.

Og han syns ikke det var skummelt å komme på Flyt.

– Det har vært like gøy hver gang, det er et veldig kult opplegg.

Under kronprinsbesøket satt alle samlet i en sirkel mens de gjennomførte ulike aktiviteter.

Under kronprinsbesøket satt alle samlet i en sirkel mens de gjennomførte ulike aktiviteter. Foto:

En annen Flyt-ungdom som fikk komme ekstra nært på kronprinsen denne dagen, var Herman, som satt ved siden av han under aktivitetene.

– Det er stas å få møte kronprinsen, det var faktisk en av grunnene til at jeg meldte meg på Flyt, for utenom at det er en god erfaring å sette på CV-en.

Trolig var det en helt spesiell opplevelse å sitte på hans stol denne dagen. Men han syns ikke det var noe skummelt.

– Det var en annen som satt ved siden av kronprinsen først, men vi byttet plass. Jeg var litt smånervøs, men han var veldig hyggelig og enkel å snakke med.

– Måtte du planlegge det du skulle si til han?

– Nei, men jeg tenkte grundig gjennom det da, sier Herman.

– Det var et morsomt, og kanskje et spesielt og annerledes møte, sier Savanna Svebakk-Bøhn (15), som har møtt kronprinsen et par ganger før.

– Det gjør at vi får et annerledes innblikk, og ser at han faktisk er en normal person som alle andre, legger hun til.

Herman Wendelborg Sletten (15) og Savanna Svebakk-Bøhn (15) syns ikke det var skummelt å møte kronprinsen.

Herman Wendelborg Sletten (15) og Savanna Svebakk-Bøhn (15) syns ikke det var skummelt å møte kronprinsen. Foto:

Artikkeltags