DRAMMEN: Den frivillige innsatsen er i forbindelse med den internasjonale barnekreftdagen. I likhet med tatoveringsstudioer over hele landet, markerte Familiy Tattoo i Drammen dette med tatoveringer til 500 kroner. Alle pengene går uavkortet til inntekt for Barnekreftforeningen.

LES OGSÅ: Drammen sykehus åpnet Pusterom

– Verden raser sammen

De har alle tre vært gjennom enhver forelders mareritt. Den nedslående beskjeden om at deres barn er alvorlig syk og rammet av kreft.Nå er Monica Hennum Steen, Elisabeth Røine og Isabelle Hansen engasjert i Barnekreftforeningen for å hjelpe andre familier med barn som har fått sjokkbeskjeden.

– Det er noe av det verste en kan oppleve. Verden raser sammen, sier Isabelle Hansen, mor til Malin (7) som fikk påvist hjernesvulst som toåring.

Nå ønsker de å gjøre det de kan for å bidra til at forskningen på feltet skal forbedres. Et av disse tiltakene er å legge seg under tatoveringsnålen.

Det som var en skrekkblandet fryd før selve tatoveringsprosessen, endte i stor glede for Monica. Hennes sønn Martin (12) fikk påvist leukemi da han var ti år, og går fortsatt til behandling. Hun har valgt å tatovere et hjerte, navnet til Martin og EKG-linjen hans.

– Jeg er storfornøyd. Den ble akkurat som jeg ønsket, sier hun.

I tillegg til å samle inn penger, arrangerer Barnekreftforeningen en rekke sosiale begivenheter for barnefamiliene som rammes av den sorgtunge beskjeden.

LES OGSÅ: Tarmskylling ble starten på et nytt liv

Stengte butikken

Tatovør hos Familiy Tattoo Rino Tollefsen, og daglig leder Katarina Johansen, har lørdag stengt inntektskilden. De forteller om sin motivasjon til å slå et slag for den internasjonale barnekreftdagen.

– For meg er det veldig personlig. Moren min døde av kreft, så det er naturlig å bidra på denne måten, sier Tollefsen.

– Jeg har selv barn og vet ikke hva jeg hadde gjort i den situasjonen. Jeg ville vært veldig takknemlig om noen gjorde det samme for meg, sier Johansen.

Family Tattoo tatoverte totalt 13 frivillige som ønsket å støtte opp om den gode saken. De tre mødrene i Barnekreftforeningen på fredag, og ytterligere ti personer på lørdag.

LES OGSÅ: Psykisk lidelse og egnethet i politikken

180 barn hvert år

Hvert år får om lag 180 barn i Norge påvist kreftsykdom. De vanligste kreftformene er leukemi og svulst. Ett av fem barn mister livet så altfor tidlig grunnet sykdommen.

Verden er urettferdig, men det hjelper ikke å gruble over det, sier Steen.

Kroppskunst mot kreft har blitt arrangert siden 2013. Den frivillige innsatsen fra tatoveringsstudioene rundt om i landet har samlet inn over to millioner kroner på fire år.

Den internasjonale barnekreftdagen er 15. februar. Barnekreftforeningen vil ha en stor markering denne dagen, og blant annet være til stede på kreftavdelingen på Drammen Sykehus.