Gå til sidens hovedinnhold

Endelig er Shujahs bilder på utstillingsveggen

Artikkelen er over 3 år gammel

Ingen ser Drammen som Shujah Malik, og nå kan du se bildene hans i stort format på veggene til Byen Vår Drammen.

DRAMMEN: Du har helt sikkert sett bildene hans på sosiale medier. Ingen får flere «likes» enn han når han deler sine blinkskudd på Facebook. Men bildene eksisterer ikke bare på en PC-skjerm nær deg, stadige flere bedrifter i Drammen bestiller bildene hans til utsmykning – og noen av dem i digert format.

– Det er jo artig at folk liker bildene mine, sier Shujah.

– Jeg får stadig telefoner fra bedrifter og privatpersoner. Til og med ordføreren i Drammen har kjøpt ett av bilene mine.

Fredag åpnet Byen Vår Drammen (BVD) en utstilling av bildene hans i lokalene sine i Thams gate. Det er første gang Shujah stiller ut, og han er litt spent.

LES OGSÅ: Petter (78) regnet seg til at jordas temperatur snur – det ble det thriller av

– En god ambassadør

– Det var Byen Vår Drammen som tok kontakt. De ville gjerne stille ut bildene mine i lokalene sine, sier Shujah.

– Vi synes bildene til Shujah viser Drammen fra en flott side. Han er en kjempegod ambassadør for byen, sier Tom Søgård, som er daglig leder i BVD.

– Bildene til Shujah er med på å bygge byens identitet, sier Søgård.

Shujah har fotografert i mange år, men det er først de siste årene han har rettet kameraet mot byen – og da gjerne på nattetid.

– Jeg fikk mitt første digitalkamera i 1999, og har fotografert mye. Men så mistet jeg litt lysten. Det var kameraten min Balo Singh som oppmuntret meg til å satse på fotografiene mine, sier Shujah.

LES OGSÅ: Hun fikk byens festligste jobb

– Liker natta

– Jeg liker lyset om natta, særlig når det er litt tåkete. Da kjører jeg rundt for å finne de fine motivene. Noen ganger har jeg et motiv i hodet, men må vente på det riktige været. Ett av bildene mine fra Spiralen er tatt en natt der byen var omsluttet i tett tåke. Men så gløttet jeg opp og så at det var klart oppe på Spiralen – så var det bare å komme seg opp dit.

Bildene til Shujah Malik blir hengene i lokalene til Byen Vår Drammen i Thams gate i en stund fremover, og alle er velkomne til å titte innom i kontorets åpningstid.

 

Kommentarer til denne saken