Tor Coward er død

TOR COWARD: Arbeidet med musikken til det siste.

TOR COWARD: Arbeidet med musikken til det siste. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den populære læreren, musikeren og produsenten Tor Coward er død, 62 år gammel.

DEL

DRAMMEN: Det var i oktober i fjor at Coward fikk kreftdiagnosen. Måneden etter kom den tunge beskjeden om at det ikke var noen kur.

– Jeg spurte meg selv; hva er det som er viktig for meg nå? Når man kommer i en sånn situasjon.. jeg tror det er et spørsmål mange stiller seg da, sa Coward da Drammens Tidende intervjuet ham tidligere i juni.

Da jobbet han med å ferdigstille en siste plate, og forberedte en avskjedskonsert.

Den planlagte avskjedskonserten 8. juni, med bandet TuriStene som han startet i 1979, måtte avlyses som følge av helsetilstanden.

Mandag kveld døde Tor Coward.

Takker

Ektefelle Åse Coward ønsker å rette en takk til de som bidro til å ta vare på mannen den siste tiden.

– Jeg vil gjerne takke alle på Kirurgien 1 på sykehuset og alle på Lindrende avdeling på Drammen Helsehus for alt de har gjort for Tor. De har vært helt fantastiske, skriver hun i en sms til Drammens Tidende.

Musikken er en sentral del av hele livet til Tor Coward.

Han har vært produsent og entertainer, innspillingsleder, delprodusent og produsent på et utall radiokanaler, markedssjef, AD og produksjonssjef for flere tv-kanaler, kreativ leder for et reklamebyrå, og ikke minst arrangør/ produsent og konferansier for Barnas Grand Prix som i nesten 30 år har fylt Drammen by og Bragernes torg med unge talent og glade barnestemmer.

Coward har i 15 år vært ansatt på Danvik Folkehøgskole som radio- og medielærer, samt revyansvarlig, i tillegg til at han har bidratt i en god del fellesundervisning.

Mange flotte minner

Danvik Folkehøgskoles rektor, Willy Mangersnes, publiserte dette på skolens Facebooksider tirsdag ettermiddag:

Det er med stor sorg og tristhet at vi har fått meddelt at radiolærer Tor gikk bort i går. Sykdommen fikk overtaket. Danvik Folkehøgskole sitter igjen med en stor takknemlighet for alt Tor var for både elever og ansatte i en årrekke. Vi sitter igjen med mange flotte minner og samtidig et tomrom som vi aldri vil klare å fylle slik Tor gjorde det. Sammen skal vi ta vare på ettervarmen og huske de gode minnene. 
Vi lyser fred over Tor sitt minne.

Larry Bringsjord, sjef for plateselskapet MTG Music, publiserte dette på Facebook tirsdag ettermiddag:

Vår venn og gode artist, Tor Coward, døde i går. Midt i sykdommen har Tor spilt inn et nytt album med over 10 nye låter. I går holdt vi på å ferdiggjøre cover til hans nye singel med tittelen "Ro i Sjela" før han forlot oss. I samråd med familien og i respekt for Tors ønsker kommer vi til å utgi hans nye singel, så hans nye praktfulle album.

Artikkeltags