Søndag inviteres du til hagedag på Museet

Førstkommende helg blir det hagedag på Drammen Museum. Her fra fjorårets arrangement.

Førstkommende helg blir det hagedag på Drammen Museum. Her fra fjorårets arrangement. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag 27. mai er det igjen klart for den årlige hagedagen på Drammen museum. Tradisjonen tro fylles park og gårdsrom med salgsboder, humlesus og aktiviteter for små og store.

DEL

DRAMMEN: Prosjektleder på Drammen Museum, Ida Margrethe Klingvall, har allerede senket skuldrene. Ifølge Yr.no er det meldt om strålende sommersol og tett oppunder 30 grader.

– Som arrangør er det er klart at sol og pent vær er å foretrekke på en familie- og hagedag fremfor høljregn, sier hun.

Prosjektleder ved Museet Ida Margrethe Klingvall var fornøyd med boder og aktiviteter under fjorårets hagedag.

Prosjektleder ved Museet Ida Margrethe Klingvall var fornøyd med boder og aktiviteter under fjorårets hagedag. Foto:

Hun lover at årets hagedag blir enda et hakk bedre enn fjorårets, og at det blir et rikt utvalg av boder med alt fra planter til honning, kurver og keramikk. I tillegg til aktiviteter for barn og voksne.

Honning fra Hamborgstrøm

– Som tidligere år vil vi ha grønne boder i gårdsrommet på Marienlyst gård. Tema er ikke nødvendigvis grønne planter, men at det har noe med natur, miljø og hagerelaterte produkter å gjøre, som stauder og krydder til honning fra Hamborgstrømskogen og naturinspirerte smykker.

– Det blir også keramiske blomsterpotter i skikkelig kul design. Det er helt nytt. Og så har vi noe som er veldig trendy akkurat nå; nemlig kurver, legger hun til.

Allergibloggeren Aiysha Lawji fristet i fjor med pizza og kaker,  alt sammen  allergivennlig. Hun og hennes matbloggevenninner dukker også opp i år med sin pop-up-kafé.

Allergibloggeren Aiysha Lawji fristet i fjor med pizza og kaker, alt sammen allergivennlig. Hun og hennes matbloggevenninner dukker også opp i år med sin pop-up-kafé. Foto:

I fjor gjorde matbloggerne fra Danvik suksess med sin pop-up-kafé med allergivennlig mat. Damene tar også turen til museet i år.

Men ingen skikkelig familie- og hagedag uten at det også blir moro for de minste.

– For barna blir det kunst i parken. Økologisk Buskerud kommer og forteller om livet i jorden og vil ha eget verksted med frøplanting for barn. Og selvfølgelig blir det også i år hestekjøring. Det er alltid like populært, sier prosjektlederen.

Hvordan dyrke «urban» mat

For de voksne vil Cathrine Lie fra «Evas Hage» holde foredraget «Få en grønnere hverdag». Dette skjer klokken 13.

– «Evas Hage» er gode på er å dyrke såkalt «urban» mat. Det vil si mat dyrket i pallekasser etc. som vi kan gjøre selv om vi bor i byen. Dette innslaget er også nytt i år.

Klingvall venter at mange finner veien søndag og gleder seg også til å kunne vise fram museets hageanlegg.

– Vi har jo Arboparken, den japanske hagen og den historiske hagen foran gamle Marienlyst. Det er morsomt å ha en dag med fokus på hage her på museet, avslutter hun.

Familie- og hagedagen er mellom klokken 11 og 15.

Hagelaget solgte nytteplanter til de mange oppmøtte under fjorårets hagedag.

Hagelaget solgte nytteplanter til de mange oppmøtte under fjorårets hagedag. Foto:

LES OGSÅ:

Artikkeltags