DRAMMEN: I samarbeid med Drammen kommune har Hamborgstrømskogens venner satt opp skilt på noen av stiene, som viser at det er forbud mot sykling og ridning. Like etter at skiltene ble satt opp i høst, ble fire av ti revet ned.

Denne uken satte venneforeningen opp nye skilt, men i går ble venneforeningen nok en gang fortvilet.

– Det er bare helt utrolig. Her prøver vi å holde orden og gjøre en jobb for å tilrettelegge for å få folk ut i naturen, og så ødelegger vandaler på denne måten.  Det er rett og slett trist, sier leder Arne Bergodd i Hamborgstrømskogens venner.

LES OGSÅ: Rev ned skilt i Bragernesåsen

Sabotering

Fem skilt er sprayet med svartmaling, mens kassene venneforeningen har hengt opp, med informasjonsbrosjyrer av Hamborgstrømskogen, er revet ned og ødelagt.

Kassene var skrudd fast i trær og påler. Bergodd mener de som står bak må ha brukt både makt og verktøy for å rive ned infokassene.

Egil Torstensen i venneforeningen har snekret kassene. Han syns det er trist at noen skal sabotere på denne måten.

– Jeg blir lei meg når noen gjør noe så idiotisk, sier Torstensen.

LES OGSÅ: Advarer mot ulovlig og livsfarlig sykling

Intens motarbeiding

Bergodd mener at dette er en bevisst og planlagt handling, fra noen som vil ødelegge for dem.

– Her har noen tatt med seg svartmaling ut i skogen. Det er tydelig at noen prøver intenst å motarbeide jobben vi gjør. Hva i alle verden skjer oppe i hodet på folk? Det er jo en idiotisk måte å kommunisere på, sukker Bergodd oppgitt.

Lederen for foreningen mener det er en interessegruppe som står bak hærverket.

– Uansett kva sabotørene ønsker så løser man ikke noe ved konflikt, men ved tale. Oss kuer dem ikke ved å bedrive slikt hærverk, men vi skulle gjerne hatt dem i tale, sier Bergodd.

MENINGER Sykling i Drammensmarka