Gå til sidens hovedinnhold

– Alle er veldig preget av den tragiske ulykken

Artikkelen er over 3 år gammel

Kriseteamet jobber nå med ansatte og elever på Høvik skole der den omkomne var elev. Skolen holdes åpen i hele helga for å ivareta elever og ansatte.

DRAMMEN: Fredag morgen omkom en 14 år gammel elev fra Lier i en ulykke i skoletida. 18 elever fra skolen var på sykkeltur med klassen da en av elevene ble påkjørt av en lastebil og døde på stedet.

Ulykken skjedde ved rundkjøringen mellom Holmenbrua og Strømsøbrua i Drammen.

Sterkt preget

Medelever og ansatte fra skolen som var i sykkelfølget ble vitne til ulykken, og er sterkt preget.

– Kriseteamet er på skolen og håndterer situasjonen. Deretter legger vi en plan videre med foresatte, ansatte og de som er involvert, sier kommunalsjef Synnøve Tovsrud.

Ordfører og rådmann avbrøt fredag en konferanse for å komme hjem.

Ordfører: – Dypt tragisk

– Dette er en dypt tragisk hendelse. Min medfølelse går til pårørende og involverte. Til guttens familie, men også elever og andre venner, sier ordfører i Lier, Gunn Cecilie Ringdal, til Drammens Tidende.

Stemningen på skolen bærer sterkt preg av den tragiske ulykken. Det er fredag ettermiddag avholdt informasjonsmøte for niende trinn på Høvik skole.

– Fokuset på skolen nå er å ivareta alle involverte, og sørge for nødvendig oppfølging av elever, foreldre, lærere og ansatte på skolen, sier Ringdal.

Holder åpen skole

Psykososialt kriseteam har vært til stede siden fredag formiddag, og vil være på skolen gjennom helgen.

Ordføreren opplyser at Høvik skole vil være åpen for dem som trenger det. I kveld er det åpent fram til klokken 20, og lørdag og søndag holdes den åpen fra 12 til 16.

– Hvorfor er det viktig å holde åpen skole?

– Det er viktig for å ivareta de som får en reaksjon, og som har behov for å snakke med noen som har erfaring fra krisehendelser, sier Ringdal.

Bistår i dagene framover

Kommunalsjef Synnøve Tovsrud kan ikke bekrefte hvor mange lærere eller ansatte som var med. Nå blir det viktigste å ta vare på alle.

– Alle er veldig preget av den tragiske ulykken. For oss er det viktig at vi legger en plan videre for hvordan vi skal bistå utover dagen og i dagene som kommer, sier Tovsrud.

Kriseteamet i kommunen jobber nå med de direkte involverte samt andre elever og ansatte på skolen, i tillegg til foreldre og foresatte.

Sørger for nødvendig hjelp

– Det er en tragisk hendelse som går dypt inn på alle involverte. Det viktige for oss nå er å ivareta alle involverte og sørge for at alle får nødvendig hjelp og oppfølging, sier rektor ved Høvik skole, Lisbet Grøvdal, til Lier kommunes nettsider.

– Psykososialt kriseteam ivaretar elever, foresatte og lærere som har vært involvert. Elever på skolen er ivaretatt av sine lærere. Vi har informert andre foreldre via sms og telefon, og holder et informasjonsmøte på skolen, sier Grøvdal.