Gå til sidens hovedinnhold

Fullt kaos i Konnnerudbakkene – Måtte sette fra seg bilen og gå

Artikkelen er over 3 år gammel

Bilister kjørte på gangveien nedover, andre hadde ikke nubbsjans til å komme seg oppover. Det var onsdag kveld kaotiske tilstander på glatte veier i Konnerudbakkene. Natalie Meier Røine (23) måtte sette fra seg bilen og gå.

DRAMMEN: – Det er speilblankt på samtlige sideveier i politidistriktet. Må man ikke ut og kjøre, så la bilen stå, sier Kjell Reidar Johansen, operasjonsleder i politiet.

Natalie Meier Røine bor i Kongsberg, men var på vei til søsteren sin på Konnerud der hun skulle overnatte. Opp Konnerudbakkene fikk hun raskt problemer.

– Bilen bare skled og skled, sier 23-åringen til Drammens Tidende. Hun satte på nødblinken og ble stående stille. Bilen har nye vinterdekk, men hun hadde ikke en sjanse til å komme seg oppover.

Flere tipsere har meldt fra til Drammens Tidende om de vanskelige kjøreforholdene sent onsdag kveld.

Politiet melder på Twitter kl. 23.20 at det er svært glatt på Konnerudgata i Drammen. Det var manuell dirigering av politiet. Bilister ble oppfordret til å la bilen stå på grunn av speilblanke veier.

Ved 23.30-tiden melder de at Konnerudgata er åpen for fri ferdsel.

– Kjør pent, melder politiet.

Glatt utover natta

Operasjonsleder Kjell Reidar Johansen opplyser overfor Drammens Tidende like før midnatt at Konnerudgata, som samtlige sideveier i politidistriktet, fortsatt er speilblank selv om den er åpen for fri ferdsel. Og det er ventet at det skal være glatt i distriktet utover natta.

– Det er bare is, og det er ikke spesielt gunstig med tanke på kjøreforholdene. Det er brøytemannskaper ute, men det tar tid. Så vi oppfordrer at folk som ikke må ut og kjøre lar bilen stå, sier Johansen.

Det har vært en glatt dag i hele distriktet, men det er ikke meldt om personskader.

– Når det er så glatt, så kjører folk sakte. Det har vært flere materielle skader, men ikke personskader, sier Johansen.

Måtte gå

Natalie Meier Røine som sto fast i Konnerudbakkene fikk hjelp til å dytte bilen, men det ble raskt klart at det var fånyttes å komme seg opp. I lav hastighet fikk hun kommet seg ned igjen og parkert ved den gamle Kid-fabrikken.

Saken fortsetter under bildet.

 

– Det var flere biler som ikke klarte å komme seg opp, sier hun. Fra Kid-fabrikken og ved bussholdeplassen Vanninga måtte hun gå opp til søsteren på Konnerud.

Utsikt til kaos

Rett ved Kid-fabrikken bor Gro Helland. Fra huset har hun utsikt til de kaotiske tilstandene som herjer på det glatte føret.

– Det er helt vilt å se ut her nå. Det er ikke en eneste bil som kjører nedover, sier Helland.

– Flere biler har kjørt på gangveien nedover, bussen har stått stille kjempelenge, og enkelte biler har stått bom stille med nødblinken på.

Saken fortsetter under bildet.

 

Når Drammens Tidende snakker med Helland på telefon ved 23-tiden onsdag kveld, er det noen få som forsøker å komme seg oppover Konnerudbakkene med bil.

Kommentarer til denne saken