Her fraråder de bading etter ferske målinger

Fraråder bading i drammenselva ved Åssiden etter måling av høyt bakterieinnhold.

Fraråder bading i drammenselva ved Åssiden etter måling av høyt bakterieinnhold. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Drammen kommune fraråder bading i Drammenselva på Åssiden og Holmennokken. Årsaken er ferske målinger som viser høyt bakterieinnhold.

DEL

Drammen kommune tar vannprøver i både elv og tjern hver eneste uke i juli og august. Og etter denne ukens målinger går de ut med en advarsel om forurenset vann på fire av totalt sju testede steder.

De har målt antall bakterier per 100 ml vann. Det viste at de tre badeplassene langs elva på Åssiden alle har for høyt bakterieinnhold. Ottilie Bies vei og Åssiden elvepark strand er målt til 1500 bakterier, mens det på Åssiden elvepark plaskedam ble målt 1200.

På Holmennokken er måleverdien 1100.

For å bli regnet som god badevannskvalitet skal tallet være under 100. Alt mellom 100 og 1000 er regnet som mindre god, mens over 1000 er regnet som «ikke egnet for bading».

Kan skyldes nedbør

– Relativt lite vann i elva og fjorden, men ganske sterk strøm og vind. En del fugler ved Åssiden strand, men ellers lite fugler, aktivitet og antydning til avføring langs elva, skriver kommunen i en kommentar.

Drammen kommune har satt opp skilt på de aktuelle plassene der de advarer mot bading.

Drammen kommune har satt opp skilt på de aktuelle plassene der de advarer mot bading. Foto:

De mener det er nedbør som har skylden for at områdene nå er uegnet for bading.

– De høye verdiene kan skyldes nedbør langs elva og lengre opp i vassdraget. Bading frarådes ved Ottilie Bies vei, Åssiden elvepark strand, Åssiden elvepark plaskedam og Holmennokken, skriver kommunen.

Trosset rådet

Drammens Tidende var på Åssiden fredag kveld. Der hadde kommunen satt ut skilt der det tydelig kommer fram at bading frarådes på grunn av dårlig vannkvalitet.

Da vi var på stedet var det kun noen barn som var ute i plaskedammen. Foreldrene ønsket ikke å la seg avbilde i avisa, men sa de hadde fått med seg skiltet.

– Det er dessuten vanskelig å holde dem igjen når de går ut i vannet. De er jo heller ikke ute med hele kroppen, de bare vasser litt, sier faren.

Kommunen opplyser forøvrig om at det er flotte forhold i skogsvannene for bading.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken