DRAMMEN: Lørdag ettermiddag rykket nødetatene ut til en enebolig i Oscar Kiærs vei.

Kort tid etter kunne de melde at de hadde kontroll på stedet.

– Nødetatene melder at de har kontroll på stedet. Skal muligens ha vært flammer inne på et rom, og en del røykutvikling, skrev politiet på Twitter.

LES OGSÅ: Mannen var hjemme, men bilen var varm – da ble han tatt for promillekjøring

Må bytte batteri

Slik Drammens Tidende skrev i går, så var det trolig en radio som var årsaken til branntilløpet.

Saken fortsetter under bildet.

 

Drammensregionens Brannvesen IKS gikk lørdag kveld ut med en viktig beskjed på sine Facebooksider. Denne er myntet på eiere av DAB-radio av det samme merket.

– En DAB-radio av merke Pinell var trolig årsak til brann i Drammen lørdag ettermiddag. Ingen ble skadet. Har du en slik radio, så trenger den nytt batteri, skriver brannvesenet på Facebook.

Produsenten Pinell har oppgitt at dette kun gjelder Pinell GO/GO+ som er solgt fra mai 2013 til september 2015.

I sin Facebook-melding lenker brannvesenet videre til merket Pinell som i en melding skriver om tilbakekalling av Pinell GO og Pinell GO+ (ekstern lenke).

Her kommer det fram at de har oppdaget en produksjonsfeil i batteriet på Pinell GO/GO+-radioer som er solgt fra mai 2013 til september 2015.

LES OGSÅ: Disse høyttalerne kan hackes

Tilbakekaller produktet

– Kundesikkerhet er øverste prioritet for Pinell, og vi har derfor frivillig besluttet å tilbakekalle produktet. Vi ber deg om å trekke ut stikkontakten på din GO/GO+, slutte å bruke radioen og følge instruksjonene for tilbakelevering nedenfor. Du vil få din radio i retur med nytt batteri, skrev Pinell of Norway på det aktuelle tidspunktet.

Det er altså radioer som er solgt fra mai 2013 til september 2015 denne beskjeden gjelder – og det er disse som ble tilbakekalt. Radioer som er solgt utenfor dette tidsrommet er dermed ikke rammet av produksjonsfeilen, og kan brukes som før. 

Saken fortsetter under bildet.

 

– Tilbakekallingen og returprogrammet omfatter bare modellene Pinell GO og GO+. Vi beklager ulempene dette medfører våre kunder, skriver de videre.

LES OGSÅ: Ikke la kulda ta knekken på kåken