DRAMMEN: Nå kan du høre henne tale når Drammen Kvinnesaksforening inviterer til en inspirerende kveld på Drammensbiblioteket 8. mai.

Norsk-somaliske Kadra Yusuf har i en årrekke vært en sentral og viktig stemme i Norge, både som kvinneskikkelse og debattant. Hennes sterke samfunnsengasjement har også gitt henne mye motbør.

LES OGSÅ: Susann var deprimert: – La på meg en maske

Rikets tilstand

Kadra ble rikskjendis da hun i 2000 brukte skjult kamera for å avdekke at imamer i Norge oppfordrer unge jenter til å la seg omskjære. Det vakte enormt sterke reaksjoner da avsløringen ble vist i beste sendetid i TV2-programmet «Rikets tilstand».

I tillegg til gehør og massiv støtte, mottok hun store mengder hets, trakassering og voldstrusler – som førte til at hun og familien måtte flytte til skjult adresse.

Siden den gang har hun likevel bidratt sterkt i samfunnsdebatten både som spaltist og taler. Nå er hun aktuell med sine innspill om ungdom som sendes ut av landet av sine egne foreldre, som hun kaller en ukultur.

LES OGSÅ: Korrupsjonssaken inn i moskeen

Prisvinner

For sitt samfunnsengasjement har hun mottatt heder og flere priser, som Fritt Ords honnør, Annette Thommessens minnepris, LOs likestillingspris og VGs «Årets navn» i 2000.

Drammen Kvinnesaksforening jobber for likestilling og jenters og kvinners rettigheter, og er lokallaget til Norsk Kvinnesaksforening. NKF er tverrpolitisk og åpen for alle engasjerte feminister, både kvinner og menn.

LES OGSÅ: Kjønnsnøytral tittel på helsesøster: – Virker som at bystyret er positive til forslaget