DRAMMEN: Debatten om Marienlysts framtid har for alvor blusset opp igjen. Da Drammens Tidende omtalte den foreløpige konsekvensutredningen, våknet igjen motstanden mot boligblokker i området.

Aksjonsgruppa Redd Marienlyst har holdt koken siden planene om boligutvikling på Marienlyst først ble kjent for offentligheten i 2012. Siden da har de skrevet kronikker, fått 250 medlemmer, samlet inn 5.000 fysiske underskrifter og kjempet mot planene.

Det er Marienlyst Utvikling, et selskap som eies av Drammen kommune og Ticon Eiendom, som vil bygge 350–400 leiligheter i området. Motstanderne vil på sin side bevare Marienlyst som en grønn lunge.

Onsdag 15. februar arrangerte aksjonsgruppen fakkeltog fra Strømsø torg til Bragernes torg.

Her delte de ut 200 fakler og stilte med 55 plakater med budskapet: «Redd Marienlyst – Nei til blokker».

LES OGSÅ: Høyre usikre om Marienlyst

Ett enkelt budskap

Drammens Tidende kommer tilbake med mer fra aksjonen, og hvor mange som deltok, senere onsdag kveld. Fakkeltoget mot bompenger, som ville ha «Buskerudbypakke 2 tilbake til tegnebrettet», fikk voldsom stor oppslutning.

– Budskapet er enkelt. Vi vil bevare området til lek, idrett og grønne områder, sier Jan T. Røkaas.

Idretten har godtatt planene for Marienlyst. Boligutviklingen skal nemlig finansiere en ny multifunksjonshall på området, samt et nytt friidrettsområdet på Berskaug.

– Idrettsforeningene har godtatt Berskaug. Men det er viktig å presisere at vi ikke kjemper mot dem. Marienlyst er noe mer enn en idrettsarena. Det er et samlingssted for alle som bor der, sier Per Erik Marheim, leder for aksjonsgruppa.

 

LES OGSÅ: Marienlyst: Dette er de uenige om

Setter i gang ting selv

Flere har imidlertid sådd tvil om dette området kan kalles en grønn lunge.

– Ordføreren har blant anne sagt at det ikke er en grønn lunge. Men de har heller ikke gjort noe for å holde det i stand, sier Marheim.

– Og den såkalte tivolitomta er en sorg. Se på hvor stor suksess lekeplassen i parken på Bragernes har vært. Noe sånt kan man også sette opp på denne grusplassen, sier Thor Lund-Kristensen.

Aksjonsgruppa har sendt brev til samtlige i bystyret. Selv mener de at byen ikke har hatt en like engasjerende sak, siden debatten om hvorvidt tårnbygningene skulle rives raste på 70-tallet.

– Dette går på folks oppfatning av demokratiet. Når det føles nytteløst å si fra til makta, så må vi sette i gang ting for å bli hørt, sier Marheim.

LES OGSÅ: Advarer mot å ofre Marienlyst

LES OGSÅ: Arve Vannebo: – Katta ut av sekken