DRAMMEN: Neste uke arrangerer organisasjonen Universal Tolerance en utstilling i Drammens Teater, der 40 karikaturtegninger stilles ut.

Utstillingen «I am Charlie» avsluttes med et seminar der man skal diskutere satirens betydning og presset mot ytringsfriheten.

LES OGSÅ: Fikk 600 karikaturer til satireutstilling

Angrep

En person ble drept og tre andre såret under et debattmøte i København lørdag. Møtet tok for seg ekstrem islamisme og ytringsfrihet.

En av deltakerne var den svenske tegneren Lars Vilks, som er truet på livet etter at han tegnet Muhammed som en hund.


Natt til søndag ble ytterligere en person drept utenfor en jødisk synagoge. Mannen bak angrepene ble søndag morgen skutt og drept av dansk politi.

Til seminaret i Drammen er Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk invitert. Han har levd med trusler i mange år etter at han publiserte de omstridte Muhammed-karikaturene.

LES OGSÅ: Ingen ekstra sikkerhetstiltak etter terroren i København

Sikkerhetsvurdering

Politiets sikkerhetstjeneste bekrefter at de er oppmerksomme på utstillingen og arrangementet i Drammens Teater.

– Vi er foreløpig i en fase der vi innhenter mest mulig informasjon, sier Tom Hinrichsen, sjef for PST i Søndre Buskerud.


Hinrichsen vil ikke gå i detalj på hva PST gjør, men bekrefter at dette er et arrangement de vil gjøre en omfattende sikkerhetsvurdering av.

– Foreløpig er det for tidlig å si hvilke konkrete tiltak vi vil sette i verk, sier Hinrichsen.

Søndre Buskerud politidistrikt har ikke økt den generelle beredskapen etter helgens angrep i Danmark.

– Det er ikke innført ekstra sikkerhetstiltak her nå, sier operasjonsleder Hans Kristian Gundesø i Søndre Buskerud politidistrikt på spørsmål om politiet gjør noe i Buskerud.

LES OGSÅ:
Frykter terrorhandlinger i Norge

– Jeg stiller

Vebjørn Selbekk lar seg ikke stanse av hendelsene i København. – Jeg stiller på arrangementet i Drammen dersom arrangørene ønsker det.

Selbekk er klar på at vi ikke må avlyse slike arrangementer eller slutte å ytre oss.

– Vi må ikke la oss true til taushet, da får vi et fattigere samfunn. Dette er viktigere nå enn noensinne.
Selbekk vil ikke si så mye om sin egen sikkerhet.


– Jeg legger til grunn at politiet og Politiets sikkerhetstjeneste sørger for at arrangementet foregår i trygge omgivelser.
Selbekk er skremt av det som skjedde i København i helgen.

– Angrepet i København ser ut som en kopi av det som skjedde i Paris. Først angriper man et arrangement som drøfter ytringsfriheten, så går man etter jødiske mål. Begge disse tingene står høyt oppe på hatlisten til de ytterliggående islamistene, sier Selbekk.

Hva mener du? Avgi din stemme til høyre!