Rives etter 29 år

SA FARVEL: Trioen fra Byprosjekter Stein Mathiesen (t.v.), Bernt Greni og Bjørn Gulliksen, ser for seg ny aktivitet der Parkscenen lå i 29 år. FOTO: BØRRE IVAR LIE

SA FARVEL: Trioen fra Byprosjekter Stein Mathiesen (t.v.), Bernt Greni og Bjørn Gulliksen, ser for seg ny aktivitet der Parkscenen lå i 29 år. FOTO: BØRRE IVAR LIE

Artikkelen er over 3 år gammel

Parkscenen ble 29 år gammel. Jubileumsgaven til byens 175 års jubileum i 1986 vil i løpet av få uker forsvinne. Opp av betongstøvet vil det reise seg en aktivitetspark for ungdom og voksne.

DEL

DRAMMEN: Gravemaskiner står oppstilt. Området rundt Parkscenen er gjerdet inn. 32.000 kilo stål og 290.000 kilo med betongmasser skal sorteres når betongkolossen jevnes med jorden.

Vi rusler rundt i etterlatenskaper etter rumenske tiggere som har brukt scenen og området som overnattingsplass det siste halvannet år.

– Området som nyåpner neste år vil være en aktiv sone rettet mot ungdom, sier trioen fra kommunenes Byprosjekter, Stein Mathisen, Bjørn Gulliksen og Bernt Greni.

– Det er sjeldent at man river en såpass ny konstruksjon i byen.

LES OGSÅ: Setter evige spor

Ble aldri en attraksjon

– Parkscenen ble aldri den motoren man håpet på for å få selve parken til å blomstre i aktiviteter. Den ble bygd med ryggen mot selve Drammens park. Fra første stund ble det klager fra sykehuset om musikk og støy fra parkområdet.

Året er 1986. 15 korps defilerte gjennom byen før de avsluttet ved den nye parkscenen der visjonen var at man skulle skape et miljø med rom for avkobling, inspirasjon og glede for hele byen.

Parkscenen fungerte godt de første årene jubileet med blant annet rockekonserter og andre arrangement, men dette skrumpet sterkt inn på 90-tallet. De siste årene har det knapt vært arrangementer i området.

LES OGSÅ: Backstage med Ida Jenshus

Skal bruke 17 mill.

De endelig planene for hva som kommer på det store området i hjørne av parken, er ikke helt klare. 17 millioner kroner er satt av for å bygge den aktive sonen.

Innholdet i det nye området blir improvisert og alternativ lek med f.eks. sykkel og skateboard. Også en kunstgressbane i området er tegnet inn.

– Vi regner med åpning av området neste år der ungdom og også voksne kan møtes til lek og fysiske utfordringer, sier Bernt Greni.

LES OGSÅ: Klare for Elvefestivalen

Artikkeltags