Gå til sidens hovedinnhold

Slår ring om synagogen

● Unge muslimer markerer avsky mot terror ● #byggerbruer

Artikkelen er over 6 år gammel

– Hvis noen terrorister, islamister vil begå terror i Drammen, må de først komme forbi oss.

DRAMMEN: Det sier Hilal Kømurcu fra Fjell. Hun er en av mange muslimer som lørdag slår ring om synagogen i Oslo for å markere avsky mot terror. Markeringen heter Fredens Ring.

– I kjølvannet av 22. juli lærte verden noe vakkert og viktig fra Norge og fra det norske folket. Fordømme onde handlinger og ta avstand fra terror og splittelse ved å mønstre seg sammen, sier Hilal Kømurcu.

Kømurcu driver strategisk fronting av arrangementet og mønstrer folk gjennom sosiale medier. Arrangementet har allerede blitt omtalt i de største norske mediene, Washington Post og israelske aviser.

– Vi får fantastisk mye positive tilbakemeldinger fra mange som vil delta. Muslimer som ikke-muslimer og andre, forteller Kømurcu.

Muslimer vil vise at de tar sterkt avstand fra all type jødehat og er der for å støtte dem.

– Vi muslimer i Norge vil vise at vi har nulltoleranse mot antisemittisme, mot angrep på demokrati og ytringsfrihet. Vi muslimske ungdommer står fram og sier nok er nok. Vi fordømmer terroren i København på det sterkeste.

På arrangørenes facebookside «Fredens ring» var det i går omtrent 1.500 personer som hadde meldt at de vil delta på arrangementet.

Men hvordan kan man forebygge terror?

– I Norge først og fremst ved at politidistrikter, moskeer og skoler er i dialog med hverandre, sier Kømurcu.

Hun tror man må jobbe for å fange opp eventuelle faresignaler på et tidlig tidspunkt, samt bruke ressurser på forebyggende arbeid.

Hun tenker seg at kanskje representanter fra politiet kan holde taler i moskeene og fremme dialog.

Kømurcu tror imidlertid ikke det fins muslimer i radikaliseringsprosessen i Drammen.

Hun mener radikalisering skjer i hovedsak der det er mye sekrering, type gettoer og fremmedgjøring og mistenkeliggjøring av minoriteter.

– Det er ikke noe vi har i Drammen. Drammensere er fantastisk inkluderende, mener Kømurcu og tilføyer:

– Her i Drammen har innvandrere /muslimer levd sammen i 45 år og Drammen er vår hjemby. Hvis noen terrorister, islamister vil begå terror i Drammen, må de først komme forbi oss. Vi vil beskytte Drammen, vår hjemby, uten å nøle.

ANDRE SAKER:

Kommentarer til denne saken