DRAMMEN: Det blir stadig begått hærverk mot sykkelforbudsskiltene som er satt opp i Bragernesåsen.

Før helgen oppdaget Hamborgstrømskogens venner at forbudsskiltene de nylig hadde satt opp var blitt malt over med svartmaling.

Leder Arne Bergodd i Hamborgstrømskogens venner er svært oppgitt over hærverket.

– Det er bare helt utrolig. Her prøver vi å holde orden og gjøre en jobb for å tilrettelegge for å få folk ut i naturen, og så ødelegger vandaler på denne måten. Det er rett og slett trist, sa Bergodd.

LES OGSÅ: Nye hærverk i Bragernesåsen

Sykkelorganisasjon reagerer

Hamborgstrømskogens venner mener det er snakk om bevisst og planlagte handlinger, fra noen som vil ødelegge for dem. Lederen for foreningen mener det er en interessegruppe som står bak hærverket.

Uttalelsen får styremedlem Torstein Heen i Norsk organisasjon for Terrengsykling (NOTS) til å se rødt.

– Jeg reagerte på Bergodds ordlyd. Så vidt meg bekjent er vi den eneste interesseorganisasjonen for terrengsyklister i Drammen. Og det er helt absurd at noen i NOTS skal ha begått dette hærverket, sier Heen.

LES OGSÅ: Rev ned skilt i Bragernesåsen

– Det er plass til alle

Den ivrige syklisten sier at de ikke har noe i mot et sykkelforbud i åsen. Heen er klar på at NOTS sitt budskap er at man skal respektere norsk lov.

– Det er plass til alle i naturen, både gående, syklende og ridende. Selvfølgelig er det tullinger i alle grupper, men vi tar sterk avstand fra slikt hærverk, sier Heen som selv bor rett ved Hamborgstrømskogen og går mye tur der med hunden.

– Dersom jeg ser noen sykle der, pleier jeg alltid å påpeke sykkelforbudet, sier terrengsyklisten.

LES OGSÅ: Advarer mot ulovlig og livsfarlig sykling