Tause om tomtetakster

PEKEPINN: I dag fikk styret i Vestre Viken Helseforetak en pekepinn på hva det vil koste å sikre seg ABB-tomta i Drammen. (ARKIVFOTO: TORE SANDBERG)

PEKEPINN: I dag fikk styret i Vestre Viken Helseforetak en pekepinn på hva det vil koste å sikre seg ABB-tomta i Drammen. (ARKIVFOTO: TORE SANDBERG)

Artikkelen er over 5 år gammel

Tre ulike aktører har vurdert verdien på ABB-tomta på Brakerøya, som helseforetaket trenger for å få bygd det nye sykehuset.

DEL

DRAMMEN: I dag fikk styret i Vestre Viken Helseforetak en pekepinn på hva det vil koste å sikre seg tomta.

I en lukket sekvens la adm. direktør Nils Fr. Wisløff fram tre uavhengige takster for ABB-tomta. DNB, Newsec AS og Hadrian Eiendom AS har vurdert verdien på tomta.

Men hvilke summer de tre har kommet fram til, vil ikke Wisløff si noe om. Han vil heller ikke svare på om takstene er sammenfallende, eller om de spriker.

LES OGSÅ: Send oss ditt historiske bilde!

Venter på klarsignal

Nå blir det opp til Helse Sør-Øst å avgjøre om takstene gir grunnlag for å gå videre med tomteerhverv-prosessen. Hvorvidt Helse- og omsorgsdepartementet skal mene noe i denne runden, er ifølge Wisløff ikke avklart.

Det vil være noe av en bombe om Helse Sør-Øst, eventuelt departementet, skulle sette ned foten nå. Og Wisløff har tro på at helseforetaket skal komme til enighet med grunneier om en frivillig løsning. Alternativet er ekspropriasjon.

Så snart det foreligger klarsignal fra Helse Sør-Øst/departementet, setter Vestre Viken seg til forhandlingsbordet med selskapet som eier ABB-tomta.

- Jeg har et ønske om å komme så langt som mulig før sommeren, sier Wisløff.

LES OGSÅ: Restauranteiere føler seg hjelpeløse mot regningsstikker

Tre takster

Union Eiendomsutvikling AS eier 80 prosent av ABB-tomten, og styreleder Per Bomann-Larsen er like ordknapp som helseforetak-sjefen. Han vil ikke snakke om takstene, som også eierne er kjent med.

At det skulle utarbeides tre takster har begge parter vært enige om. Hvorvidt det kan være aktuelt for eier-selskapet å få utarbeidd ytterligere takster, vil ikke Bomann-Larsen si noe om.

- Er du like optimistisk som Nils Fr. Wisløff når det gjelder å komme fram til en frivillig løsning?

- Jeg har et lønnlig håp om det, sier styrelederen.

ABB-tomta er bøygen på Brakerøya. Den utgjør ca. halvparten av den påtenkte sykehustomta. Vestre Viken forventer å få en "god pris" av de andre eierne i området, som er offentlige. Det gjelder blant annet Eidos AS og Rom Eiendom AS.

Helseforetaket har stipulert prisen på ny sykehustomt til 880 millioner. Da skal den være ferdig renset, tilknyttet vann- og avløp og hevet til flomsikkert nivå.

LES OGSÅ: Mener ansatte har stukket av med 6 millioner

Artikkeltags