Angrer på kjøp av tennishallen

Tennishallen: Drammen Tennishall ble solgt for 8,5 milliner kroner i vinter.

Tennishallen: Drammen Tennishall ble solgt for 8,5 milliner kroner i vinter.

Artikkelen er over 4 år gammel

Drammen Tennisklubb betaler bare en firedel av kontraktsfestet leie. Da Øystein Stray Spetalen oppdaget dette, ville han heve vinterens kjøp.

DEL

DRAMMEN: Kjendisinvestoren betalte 8,5 millioner kroner for Drammen Tennishall da den var på tvangssalg i vinter. Hallen, som hadde kostet 40 millioner kroner å bygge, hadde en leiekontrakt med Drammen Tennisklubb på 1,2 millioner kroner i året.

Men tennisklubben betalte ikke mer enn 300.000 kroner i årlig leie, og det har de gjort de siste årene, skriver Finansavisen.

LES OGSÅ:

Nå er denne hallen solgt

Anket budet

Øystein Stray Spetalen fremholder at dette ikke fremgikk av salgsprospektet, at det var av vesentlig betydning og at han dermed ikke var bundet av salget. Spetalen anket dermed Drammen Tingretts stadfestelse av budet på 8,5 millioner kroner, skriver avisen.

- Jeg vil ikke kalle det problemer, det er heller utfordringer, sier Joachim Hansen, leder for Drammen Tennisklubb til Finansavisen.

- Ferncliff (Spetalens selskap red. anm.) forsøkte å ombestemme seg. Deres ankepunkt var at de ikke var kjent med hvor dårlig stilt Drammen Tennisklubb var når det gjelder mulighet for å betale leie. Men det er en del av kjøpers undersøkelsesplikt, sier Hansen.

LES OGSÅ:

Savnet mann kommet til rette 

Ønsker ro

Tennisklubben håper nå på ro i saken, men gjør det samtidig klart at Spetalen ikke vil kunne forvente høyere husleie.

- Det ligger føringer fra kulturdepartemenet at man ikke skal kunne tjene penger på å eie tennishallen. Hvis man antar en rente på 2-3 prosent og litt eierkostnader, er dagens leie fornuftig. Det er vårt synspunkt, sier han.

LES OGSÅ:

12 tatt i fartskontroll 

Artikkeltags