DRAMMEN: Retten er satt i Drammen, i det som blir beskrevet som en av norgeshistoriens groveste overgrepssaker.

Aktor, statsadvokat Alvar Krafft Randa, begynte med å lese opp den 27 sider lange tiltalen, der de fem tiltalte må svare om de erkjenner straffskyld eller ikke på de ulike punktene.

Tiltalepunktene er mange og så grove, at de er på grensen til det uvirkelige.

Noen av de mest alvorlige tiltalepunktene beskriver hvordan den 32-år gamle drammenseren forgrep seg på sin egen sønn fra han var to måneder gammel.

Den 23-år gamle Kongsberg-kvinnen, som ble kjæreste med 32-åringen, skal ha forgrepet seg på sin tre måneder gamle datter, sammen med 32-åringen og den tiltalte 27-åringen fra Oslo.

Reagerer ulikt

I ett av tiltalepunktene, som blir beskrevet i retten, skal den 23 år gamle kvinnen ha holdt sin da ni måneder gamle datter, mens den 32-år gamle kjæresten forgrep seg på babyjenta.

Mens den tiltalte drammenseren (32) sitter rolig og svarer ja på tiltalepunktene, og dermed erkjenner straffskyld, sitter hans tidligere kjæreste (23) og vugger frem og tilbake på stolen mens hun gråter.

 
23-åringen erkjenner bare straffskyld på noen av punktene i tiltalen.

Svært mange punkter i tiltalen omhandler 34-åringen fra Romerike. Punkter som beskriver hvordan han har overtalt eller presset veldig mange unge jenter, ned i 12-års alderen, til å kle av seg og sende ham bilder.

Han chattet med jentene på nettet og overtalte dem til å kle av seg, fikk dem til å gjøre ting med seg selv, mens han fulgte med på webkamera.

Han overtalte også flere av jentene til å sende ham nakenbilder og bilder av kjønnsorganene deres, bilder som han videresendte til andre. Mange av de unge jentene fikk også tilsendt bilder av hans erigerte penis.

34-åringen erkjente straffskyld for alle disse punktene.

- Spesiell og grov sak

 – Dette er en spesiell og grov sak, som kan komme til å fremme sterke reaksjoner, sier statsadvokat Kristin Røhne.

På tiltalebenken sitter blant andre en 32 år gammel far fra Drammen og en 23 år gammel mor fra Kongsberg. Begge er tiltalt for grove overgrep av sine egne spedbarn.

– Det er en meget alvorlig sak, sier Vibeke Gjone Bille, som er bistandsadvokat for en av babyene.

LES OGSÅ: Fem tiltalt i en av Norges største overgepssaker

Det startet med en video

Saken ble rullet opp sommeren 2013. En 34 år gammel mann fra Romerike ble siktet for seksuelle overgrep. På én av mannens harddisker fant politiet en 30 sekunder lang videofilm av et seksuelt overgrep av en to måneder gammel gutt.

Overgrepet skal ifølge tiltalen ha skjedd høsten 2010. Politiet klarte å identifisere spedbarnet, og barnefaren fra Drammen ble identifisert som overgriperen. Han ble pågrepet og varetektsfengslet i september 2013. Politiet beslagla mannens harddisker. 

På disse fant de nye overgrepsfilmer og bilder. Den ene videoen er datert januar 2013 og viser overgrep av den tre måneder gamle datteren til drammenserens kjæreste (23).

Ifølge tiltalen bidrar både drammenseren, hans kjæreste og en 27 år gammel Oslo-mann i overgrepet. Moren skal også ha tatt bilder av eget overgrep av datteren som da var ni måneder gammel, og sendte disse til én av de involverte mennene i saken. Hun ble pågrepet og har sittet varetektsfengslet siden oktober 2013.

LES OGSÅ: Fem siktet i sedelighetssak