Nå ruller Drammens gamle brannbil videre i Ukraina

DRAMMENSBIL: Bilen til venstre fungerte i mange år som brannbil i Drammen, og fra 2012 som skogbrannbil i Eggedal. Nå ruller den videre i Ukraina.

DRAMMENSBIL: Bilen til venstre fungerte i mange år som brannbil i Drammen, og fra 2012 som skogbrannbil i Eggedal. Nå ruller den videre i Ukraina. Foto:

En brannbil som kom til Drammen i 1989, og de siste årene var skogbrannbil i Eggedal, ruller nå videre i Ukraina.

DEL

DRAMMEN: I september i fjor fikk Drammensregionens brannvesen en splitter ny, topp moderne brannbil i gave fra Gjensidigestiftelsen som en del av «Det store brannløftet».

I forbindelse med dette ble mange gamle brannbiler faset ut, men noen av dem ble vurdert i såpass god stand at de kunne komme til nytte.

Bilen som Drammensregionens brannvesen faset ut var en av disse, og den skal nå brukes videre i Ukraina, ifølge Gjensidigestiftelsen.

LES OGSÅ: – Vi har fått ny brannbil

By- og skogbrannbil

Bilen fra Drammen er fra 1989, og Trond Bekken, avdelingsleder for beredskap i Drammensregionens brannvesen, forteller at han tok imot bilen da den var helt ny i Drammen, og leverte den videre da den nylig ble faset ut.

Bekken kan fortelle at etter å ha vært i tjeneste i Drammen i mange år, ble den i 2012 skogbrannbil i Eggedal. Den funksjonen fylte den helt til den nå ble gitt videre.

Det er første gang brannvesenet i Drammen gir bort en bil på denne måten, for ifølge Bekken blir bilene «brukt opp».

LES OGSÅ: Et helt unikt brannbil-prosjekt

Fem biler fra Norge

FEM BILER: Det ble sendt fem brannbiler fra Norge til Ukraina.

FEM BILER: Det ble sendt fem brannbiler fra Norge til Ukraina. Foto:

De fem bilene fra norsk brannvesen, som ikke lenger holdt norsk målestokk, har ifølge Gjensidigestiftelsen gjennomgått omfattende service og blitt oppgradert med nytt materiell og redningsutstyr før det ble gitt videre.

Gjennom et samarbeid med hjelpeorganisasjonen «Tro, håp og kjærlighet» i Haugesund ble brannbilene fraktet til Ukraina og overlevert lørdag.

LES OGSÅ: Skal gjenopplive bybrannen

Artikkeltags