13 siktet i omfattende narkotikasak

Artikkelen er over 1 år gammel

Til sammen 13 personer er nå siktet for deltakelse i et nettverk politiet mener har stått bak omfattende import av narkotika til Norge. En av de politiet mener er blant hovedmennene er fra Buskerud

DEL

De første seks som er siktet, ble pågrepet av politiet i januar i år i Oslo, Vestfold og Buskerud. Siden har saken vokst i omfang, og politiet på Romerike, som har ledet etterforskningen, har gitt saken navnet «operasjon Crescendo», melder NRK.

Politiet mener de har avslørt et omfattende narkotikanettverk med base på Romerike, og som skal ha smuglet store mengder amfetamin, ecstasy, hasj, kokain og MDMA til Norge. Narkotikaen skal ha blitt fraktet over grensen med vogntog.

Bånd til Toska

Ifølge NRKs opplysninger er en av nettverkets hovedmenn en tidligere straffedømt mann i 40-årene fra Oslo. Ifølge kanalen har han nære bånd til David Toska, mannen som ble regnet for å være hovedmannen bak Nokas-ranet i Stavanger i 2004.

Politiet mener at den andre hovedmannen i nettverket er en mann i 50-årene fra Buskerud. Mannen i 40-årene erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, mens den andre mannens forsvarer, ikke ønsker å kommentere saken.

Flere beslag

– Jeg ønsker ikke å gå inn i detaljer rundt beslagene, men det er tale om flere store beslag av forskjellige typer narkotika. De er siktet for den mest alvorlige typen narkotikakriminalitet, sier politiadvokat Åsmund Yli til kanalen.

Artikkeltags