2000 vil sikre seg mot søppelstank i sommer

SOMMERTØMMING: Det blir mindre kjøring med søppelbilene i sommer.

SOMMERTØMMING: Det blir mindre kjøring med søppelbilene i sommer.

2000 husstander har bestilt ekstra avfallstømming i sommer, av totalt 80.000 husstander.

DEL

DRAMMEN: Det opplyser påtroppende kommunikasjonssjef i Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD) Marte Brændsrud.

Det skapte både engasjement og noen misforståelser da det i fjor sommer ble kjent at RfD skulle gå ned fra ukentlig henting av matavfall og restavfall til henting hver 14. dag i juni, juli og august. Dette var av miljøhensyn, ved at folk ikke er så mye hjemme om sommeren, og at det derfor ikke var så mye behov for henting av avfall. Ellers i året har det alltid vært tømming hver 14. dag.

LES OGSÅ: Full forvirring rundt nye regler for søppelhenting har skapt kaos: – Ser vi kunne vært tydeligere

Ekstratjeneste

Da RfD gikk ut med informasjon om dette, mente noen at de ville få en dårligere tjeneste uten at regningen ville gå ned.

Kommunikasjonssjef i RfD Marianne Holen gikk da ut og forklarte at dette var en ekstratjeneste man alltid har betalt for, og at man nå gjør den ekstra sommertømmingen  til en frivillig ordning.

LES OGSÅ: Vil ha frivillig sommertømming neste år

Klistremerker

Totalt har RfD ansvaret for søppelhentingen fra 80.000 husstander. Av disse har 2000 husstander nå bestilt ukentlig henting av matavfall og restavfall i de tre sommermånedene.

– Disse vil nå få tilsendt klistremerker til å feste på de aktuelle beholderne. De skal vise at ekstra sommertømming er bestilt, og vil gjøre det enklere for sjåførene å finne riktig beholder, sier Marte Brændsrud.

Hun legger til at antallet bestillinger av ekstratømming var omtrent som forventet.

Artikkeltags