Hvem fortjener Frivillighetsprisen?

ØNSKER NOMINASJONER: Juryen for Frivillighetsprisen ønsker seg forslag til hvem som skal få prisen i år. F.v.: Irene Sand Sørsdahl, Geir Skinnes, Sølvi Brandt Bestvold og Kjell Arne Hermansen (Juryformann). Arild Østeby, Kjell Nilsen, Martine Teigen og Liv Marit Børstad var ikke til stede da bildet ble tatt.

ØNSKER NOMINASJONER: Juryen for Frivillighetsprisen ønsker seg forslag til hvem som skal få prisen i år. F.v.: Irene Sand Sørsdahl, Geir Skinnes, Sølvi Brandt Bestvold og Kjell Arne Hermansen (Juryformann). Arild Østeby, Kjell Nilsen, Martine Teigen og Liv Marit Børstad var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hva hadde Drammen vært uten han som koker kaffe på idrettscupen, hun som låser opp garderobene før kampen, de som bygger kulisser til barneteatret eller lærer bort sine nettbrett-triks? Nå kan du nominere kandidater til årets Frivillighetspris.

DEL

DRAMMEN: 5. desember er det duket for utdeling av Frivillighetsprisen i storstua på Rådhuset. Nå ønsker juryen innspill fra byens befolkning på hvem som fortjener årets pris.

– Frivilligheten skaper utrolig store verdier til samfunnet og gir tilbake til de som yter, mener juryen.

Både enkeltpersoner, grupper, lag og foreninger kan nomineres. Og ikke bare den eller de som har gjort en innsats i 30 år, det kan like godt ha vært ett prosjekt, én gang. Det eneste kravet er at det skal være ulønnet arbeid.

LES OGSÅ: Feiret nye lokaler med helse og marsipankake

Limet i samfunnet

Frivillighetsprisen har blitt delt ut av kommunen siden 2005. I år er første gang kommunens egne politikere er med i juryen. Det gjør kommunen for å sende et enda tydeligere signal om viktigheten av frivilligheten, og være med å løfte den enda mer.

At det innen idrett og kultur gjøres masse frivillig arbeid hver eneste dag er velkjent.

Men juryen poengterer at også i veldig mange andre deler av samfunnet gjøres det frivillig arbeid, de er limet i samfunnet og sørger for møteplasser.

Juryen ønsker så mange innspill som mulig på kandidater til prisen som skal deles ut. I fjor kom det inn i 25 forslag, men juryen vil gjerne ha enda flere i år. Dette kan være kandidater som har vært foreslått tidligere, eller noen juryen aldri har hørt om før.

LES OGSÅ: Vil du være den som gjør en forskjell?

Endring i frivilligheten

– Det er ikke mulig å tenke seg Norge uten frivillighet, mener juryformann Kjell Arne Hermansen fra Høyre.

Men det er litt forandring i hvordan frivillig innsats er i dag sammenlignet med tidligere. Det forteller Irene Sand Sørsdahl som jobber ved Drammen Frivilligsentral.

Hun forteller at yngre gjerne vil jobbe prosjektbasert når de gjør frivillig arbeid, og er tydelige på når de kan bidra og hva slags type arbeid de ønsker å gjøre.

Dette er ikke noe Sand Sørsdahl ser som negativt, tvert imot er hun glad for at folk vil bidra og mener man bare må tilpasse og endre frivilligheten.

Drammens Frivillighetspris

  • Deles ut på FNs frivillighetsdag 5. desember.
  • Er med på å vise det engasjementet noen mennesker legger ned for andre.
  • Skal synliggjøre frivillighetens verdi gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats.
  • Gis til en person, forening eller gruppe på grunnlag av frivillig innsats over tid eller i et tidsavgrenset prosjekt.
  • Alle kan foreslå kandidater, fristen er 10. november.
  • Forslag sendes inn enten via kommunens nettside, på epost til frivillighetsprisen@drmk.no eller til Drammen Frivilligsentral, Landfalløya 78, 3023 Drammen.

Kilde: Drammen kommune

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken