Drapssiktet nordmann samtykker til utlevering - Vil bli begjært varetektsfengslet i Norge

Bak disse gjerdene på politistasjonen i Karlstad i Sverige sitter nordmannen varetektsfengslet i påvente av å bli utlevert til Norge.

Bak disse gjerdene på politistasjonen i Karlstad i Sverige sitter nordmannen varetektsfengslet i påvente av å bli utlevert til Norge. Foto:

DEL

KARLSTAD/DRAMMEN: Mannen som er siktet for drapet på Borgar Giil Andresen (74) i Hokksund lille julaften har samtykket til å bli utlevert til Norge.

Det forteller politiadvokat i Drammen, Ann Iren Svane Mathiassen til Drammens Tidende:

– Først må den svenske påtalemyndigheten fatte en beslutning om overføring. Dette kan de gjøre uten om å koble inn tingretten. Dermed ligger det an til at han blir overført til Norge i løpet av noen dager.

– Hvor viktig er det for dere å få ham til Norge så fort som mulig?

– Vi ønsker ham så tidlig som mulig til Norge. Han skal gjennom politiavhør. Deretter vil vi begjære ham varetektsfengslet her.

– Uansett hva han måtte si i avhør?

– Vi mener det er skjellig grunn til mistanke, så ja, svarer politiadvokaten.

Borgar Giil Andresen ble 74 år gamme. Lille juleaften ble han funnet skutt og drept på åpen gate i Hokksund. – Vi er blitt frarøvet Borgar på den mest brutale måten, men drapsmannen skal ikke få frarøve alle de gode minnene vi har, skriver sønnen og datteren i et minneord.

Borgar Giil Andresen ble 74 år gamme. Lille juleaften ble han funnet skutt og drept på åpen gate i Hokksund. – Vi er blitt frarøvet Borgar på den mest brutale måten, men drapsmannen skal ikke få frarøve alle de gode minnene vi har, skriver sønnen og datteren i et minneord. Foto:

Mannens advokat, John Christian Elden, har foreløpig ikke besvart Drammens Tidendes henvendelser.

Han dro mandag morgen til Karlstad hvor han skulle ha et møte med sin klient.

Tidligere har kjendisadvokaten og en svensk advokat rådet mannen til å motsette seg utlevering fram til møtet med Elden hadde funnet sted.

Oversikten viser Borgars siste time. Fra han ble fanget opp på et dashboard-kamera i Hokksund, tok det kort tid før han ble funnet skutt på gaten.

Oversikten viser Borgars siste time. Fra han ble fanget opp på et dashboard-kamera i Hokksund, tok det kort tid før han ble funnet skutt på gaten. Foto:


Artikkeltags