Lekegranatmannen dømt til fengsel

Foto:

Av

En 39 år gammel mann er dømt til 30 dager i fengsel etter at en lekegranat stanset togtrafikken i Drammen i flere timer.

DEL

Hendelsen skjedde 5. juli i fjor. Drammen stasjon ble evakuert, og politiets bombegruppe rykket ut på grunn av det man trodde var en granat, skriver Dagsavisen.

Det tok to og en halv time før det ble klart at det ikke var en ekte granat.

Nå er en 39-åring dømt til fengsel, samt til å betale drøyt 35.000 kroner til Flytoget. Han er også dømt for å ha vært i besittelse av amfetamin. Mannen innrømmet å ha hatt lekegranaten, men har sagt at han ikke husket episoden på grunn av rus.

Vurderer erstatning

Mannen risikerer i tillegg et erstatningskrav på 600.000 kroner fra NSB. Togtrafikken og stasjonen var stengt i to og en halv time mens politiet undersøkte den mistenkelige gjenstanden, og NSB hadde store utgifter til buss, taxi og refundering av billetter.

– Dette fikk økonomiske konsekvenser for oss, forklarte konsernadvokat i NSB, Otto Roheim under rettssaken. Han la fram en lang liste med buss og taxiregninger og krav om refusjon. Ekstrakostnadene er beregnet til 610.000 kroner, og det krevde NSB at 39-åringen betaler.

Dommeren mente imidlertid at kravet var levert inn for sent og ikke godt nok dokumentert. Aktor trakk derfor kravet fra NSB, men NSB vurderer å fremme kravet senere i en egen sak.

– Vi avventer utfallet av straffesaken, sa konsernadvokat Roheim i etterkant av rettssaken.

Artikkeltags