Politiet måtte dempe enmannsfest – men innrømmet at han spilte fine låter

En nabo ringte politiet da nattesøvnen ble forstyrret av a-ha på full guffe. Politiet måtte innrømme at låtene var gode, men de måtte likevel be festdeltakeren på enmannsfesten om å dempe anlegget betraktelig.

DEL

DRAMMEN: Politiet rykket i natt ut til en bolig på Austad etter meldinger om musikk som sto på «full guffe».

Meldingen kom klokken 01.30 og en nabo hadde sett seg lei på å få nattesøvnen forstyrret av høy musikk. Da patruljen kom til stedet viste det seg ikke å være snakk om fest i stor skala. En mann i 50-årene koste seg med musikk fra tiden da han selv var ung og lovende.

Vedkommende spilte utelukkende a-ha. Noen ganger kan ett band være nok, og trioen Harket, Furuholmen og Waaktaar har da også stått bak evergreens som «Take on me», «Manhattan skyline» og «Stay on these roads».

Politibetjentene som ankom stedet måtte be enmannsfesten dempe seg. Likevel, de måtte innrømme at det de hørte var riktig så fint.

– Det var visst noen fine låter, sa patruljen. Men det var veldig høyt. Og man kan si det var tydelig at dette var en blodfan. Det var imidlertid ikke naboene, og da ble det klinsj, sier operasjonsleder i Politiet i Sør-Øst, Trond Egil Groth.

Enmannsfesten besto av en mann i begynnelsen av 50-årene.

– Og det passer bra, da var jo a-ha store i hans ungdom. Det er et utrolig bra band, da, sier Groth.

Men musikalsk kvalitet er ingen unnskyldning når du spiller for hele nabolaget sent om natta. Mannen fikk pålegg om å dempe anlegget betraktelig, noe han også fulgte.


Artikkeltags