Kjørte bil i fylla - blåste til nesten 3,0 i promille: – Får takke og bukke for at ingen ble drept

DEL

DRAMMEN: Klokka 22.40 lørdag kveld ble politiet ringt av en observant vekter i Drammen sentrum.

Vekteren hadde observert en svært beruset gjest som kom kjørende til et utested på Bragernes.

Sjåføren, en mann i 20-åra fra Lier, ble funnet bak rattet. Etter en sjekk av mannens promille, kom det fram at han hadde nærmere 3,0 i promille. I tillegg skal mannen ha tatt medisiner som ikke er forenlig med kjøring, melder politiet.

Ifølge Promille.no, vil en promille på 3,0 til 3,9 prosent føre til svekkelse av blærekontroll, åndedrett og hjerterytme.

Man vil også kunne få alvorlig depresjon og bli bevisstløs, men død er også mulig med så høy promille.

– Det er hinsides. Det er enormt mye. Vi får takke og bukke for at ingen ble drept, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Trond Egil Groth, om mannens promille.

– Sov bak rattet

Han forteller at promillegrensa er der for en grunn, og at man må ha respekt for denne grensa når man vet hvor mange som blir drept i trafikken.

Operasjonslederen skryter av den observante dørvakta og er enig i at han fortjener en klapp på skulderen for å ha sett fyllekjøreren.

– Da patruljen kom, satt han tydeligvis og sov bak rattet. Det er i overkant å drikke så mye før man drar på byen uansett.

Mannen som er hjemmehørende i Lier kunne ikke svare politiet på hvor han hadde kjørt fra.

– Vi vet ikke om han har kjørt derfra siden han var så beruset. Vi får takke for at ingen ble drept, sier Groth.

Nå venter utvidede prøver på legevakta for mannen.

– Da får vi se hvor han havner, om det blir avrusning på legevakta, fyllearresten eller om han blir kjørt hjem. Om legen gir klarsignal og han ikke kan kjøres hjem eller andre steder blir det fyllearresten.

Artikkeltags