Havva bytter navn

ENDRER NAVN: Til Havva Ince.

ENDRER NAVN: Til Havva Ince.

Artikkelen er over 2 år gammel

Havva vil ikke ikke lenger ha Cukurkaya som etternavn. Nå tar hun sin mors navn for å endre det hun mener er en rar patriarkalsk praksis.

DEL

DRAMMEN: Havva Ince blir det nye navnet til Høyre-politikeren fra Drammen.

Hun redegjorde for navnebyttet på Facebook, og presiserte at byttet ennå ikke er offisielt. Den prosessen starter hun når hun er tilbake i Norge etter ferien. 

– Etter et ekteskapsbrudd er det vanlig å gå tilbake til pikeetternavnet men her velger jeg å gå en annen vei. Jeg har bestemt meg for å bære mammas pikeetternavn av flere grunner. For det første ønsker jeg å være med på å endre denne rare og patriarkalske praksisen og fordi jeg har størst tilknytning til min mor enn far, skriver hun i sin Facebook-oppdatering.

Til Dagsavisen Fremtiden forklarer hun at et «oppgjør med patriarkalske skikker» er nødvendig.

– Jeg synes utviklingen går veldig tregt fordi kvinnene ikke klarer å stå samlet og heller ikke støtter hverandre. Det er mange kvinner der ute som sitter fast i en del kjønnsrollemodeller mot sin egen vilje fordi visse ting i samfunnet er fortsatt sterkt mannsdominert og vanskelig å komme seg ut av. Det gjelder ikke bare det tyrkiske miljøet men flere andre kulturer, sier hun til avisen.

Den tidligere Ap-politikeren satt en periode som uavhengig bystyrerepresentant, men meldte seg tidligere i år inn i Høyre. 8. mars hengte hun fra seg hijaben, og sa at det ikke var noen bedre dag å ta denne beslutningen på.

Artikkeltags