Marianne sikret seg reisejobb i konkurranse med 2.000 andre

UT PÅ TUR: Marianne Bergseth fra Drammen fikk jobben som reisereporter i tre måneder for flyselskapet i KLM. Hun skal reise jorda rundt fra slutten av september.

UT PÅ TUR: Marianne Bergseth fra Drammen fikk jobben som reisereporter i tre måneder for flyselskapet i KLM. Hun skal reise jorda rundt fra slutten av september. Foto:

På KLMs regning skal Marianne Bergseth (33) reise jorda rundt i tre måneder og skrive om det.

DEL

Vil du starte dagen med en oppsummering av de viktigste nyhetene? Klikk her for å få DTs nyhetsbrev i innboksen hver morgen.

DRAMMEN: – Jeg tror ikke jeg har hatt lyst til noe så mye noen gang, stråler Marianne Bergseth på telefon.

33-åringen fra Drammen kapret jobben som reisereporter for flyselskapet KLM i konkurranse med 2.000 andre.

I slutten av september legger hun ut på en tre måneder lang reise jorda rundt, alene med kamera.

LES OGSÅ: Halvparten av luksusleilighetene er solgt

– Midt i blinken

Drammenseren er ikke ukjent med reising og heller ikke med formidling av det hun opplever. Hun er frilansjournalist og har vært involvert i flere programmer på TV 2, blant annet som manusforfatter og programleder i TV2-programmene «Veien til Amazonas» og «Hva med Thailand?». I 2016 var hun også en av deltakerne i Robinsonekspedisjonen.

Så da hun så stillingsutlysningen som reisereporter for flyselskapet, var hun ikke i tvil:

– Dette er jo midt i blinken! Jeg elsker å reise og er journalist. Det er dette jeg brenner for, å inspirere andre til eventyrlystne reiser, sier hun.

LES OGSÅ: Innfører strengere håndbagasje-regler

12 ulike land

Oppgaven hennes er å spore opp de beste historiene, de fine, varme historiene om både mennesker og dyr hun møter i de 12 ulike landene hun skal besøke.

Og det er mange eksotiske plasser på reiseruta mener 33-åringen, mange av dem er steder man ikke tenker på å besøke, og som hun heller ikke har besøkt selv. Hør bare her:

Uganda, Kenya, Rwanda, Thailand, Kina, Kambodsja, Japan, Canada, USA, Brasil, Paraguay og Argentina.

– Jeg gleder meg like mye til alle sammen! sier den reiseklare reporteren.

– Med denne kampanjen vil vi vise en del av alt det fantastiske som skjer rundt omkring i verden. Vi vil hjelpe med å spre gode nyheter som ellers ikke ville fått den oppmerksomheten de fortjener. Våre reportere blir en viktig link for å formidle disse nyhetene, sier Emmelie Johansson, markedssjef hos Air France og KLM i Norden i en pressemelding.

LES OGSÅ: Aller-topp Gjyri Helén Werp slutter på dagen

Sosiale medier

Aller først drar drammenseren til Sverige og møter to andre reisereportere fra Sverige og Danmark. Sammen drar de til Amsterdam, men der skilles deres veier før de møtes igjen samme sted rett før nyttårsaften. Da gjenstår ett ukjent reisemål for alle tre:

– Jeg tror vi skal feire nyttår sammen et sted, sier Bergseth.

Underveis skal Bergseth vise fram turen på en egen Instagram-konto for prosjektet, i tillegg levere video og reportasjer til KLMs ulike kanaler.

I ukene før avreise er det mye research som må til forteller hun:

– Jeg må alliere meg med folk rundt hele kloden, finne guider, tolker og de gode historiene, sier hun.

LES OGSÅ: Drammenser lanserer ny nettavis – med milliardærer på laget

Artikkeltags