DRAMMEN: Som en del av russetiden ville kameratene Håkon Andreas Hyttedalen (18) og Sebastian Hovland (18) lage noe som ingen hadde hatt før. Noe som ville vekke oppmerksomhet, men ikke være så dyrt. Så de bestemte seg, fikk tak i en liten elektrisk Buddy elbil for 20 000 kr, klistret på logoen, fikk konseptklærne - og så var de klare for russetiden.

Etter første kvelden med rulling fant de fort ut at rekkeviddeangsten fort kom, så de trengte en bil til.  Så de fant en Buddy på Finn.no, så mens en er hjemme og lader kan de to kompisene være ute å rulle  og bare bytte når dem går tom for strøm. 

Parodi på bussene

Guttene har 40.000 kroner i budsjett, egne sponsorer, logo laget av proffene, konseptklær og ikke minst egen låt. Den har kompisen til Håkon har laget. De har til og med led lys inni i bilen.  Og ja, 18- åringene og Eliten blir lagt merke til.

- Folk smiler og ler når vi kommer forbi. Noen synes det er litt rart, med de fleste synes det er kjempemorsomt, forteller de to guttene etter en lang dag med heldagsprøver.

LES OGSÅ: Så mye koster det å være russ.

Lite lyd

Bilen er registrert til tre, den er uten bagasjerom og har et anlegg som man ikke kan bruke mens man kjører på grunn av strømforbruket. Elektrisk bil betyr så å si lydløs kjøring, dermed blir det en mer stille måte å feire russetiden på for drammensguttene.

- Vi gjør ikke naboene så sure. Vi lager jo ikke noe lyd når vi er ute og ruller. Men selv om de kjører miljøvennlig i russetiden, er de to guttene veldig glad i biler som går på bensin, så de kommer nok til å selge den etter 17. mai. Vi tror at vi kan ha det like gøy kanskje gøyere i russetiden, med to små biler enn en buss, vi kommer oss rundt på steder hvor ingen andre kommer.

SE DE SMÅ RØDE BILENE KJØRE ØVERST I SAKEN