Slik blir skimulighetene i påsken

HAR STÅTT PÅ: Eggedal turlag har jobbet hardt for å samle sammen snø slik at det skal bli mulig å gå på langrennstur i påsken.

HAR STÅTT PÅ: Eggedal turlag har jobbet hardt for å samle sammen snø slik at det skal bli mulig å gå på langrennstur i påsken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

De store skisentrene holder åpent, men det blir verre med enkelte av langrennsløypene på fjellet. Holder du deg i Drammen bør du ta påsketurene til fots eller på sykkel.

DEL

BUSKERUD: Påsken har kommet sent i år, og den kommer like etter en mild periode. Godværet har vært til glede for mange, men har også ført til at mye av snøen på fjellene har smeltet.

– Du må ganske langt til fjells for å gå på ski nå, og selv der er det lite snø, sier leder Vibeke Clausen for aktivitetsavdelingen i Turistforeningen avdeling Drammen og omegn.

Ta heller sykkelen

I Drammensområdet er det lite påskesnø å se.

– Det blir bedre å ta fram sykkelen i Drammen denne påsken, sier Clausen.

En veldig engasjert skigåer kan likevel få kommet seg på tur, med litt ekstra innsats.

– Hvis man er villig til å gå litt på ski og ta skiene litt på ryggen finnes det fortsatt noe nord i Finnemarka. Breili for eksempel.

Kjørte på med kunstsnø

På Norefjell skisenter har de investert i nye snøkanoner, og kjørte på med snøproduksjon i mars. Snøen har holdt seg, og de er klare for å ta imot påskegjestene.

– Vi har en del kunstsnø, og alle bakkene er åpne nå, sier driftssjef Jan Sorteberg

Uansett om det blir mildere utover påsken, garanterer han at noen av bakkene skal kunne holdes åpne. Det er kjørt opp langrennsløyper i nærområdet, men føret og temperaturene kan forandre seg fra dag til dag.

– Innover fjellet blir det for dårlig, men langrenn er foreløpig mulig i nærområdet.

LES OGSÅ: Nesten en million kubikk med kunstsnø

Langrennsmuligheter i Eggedal

Eggedal turlag var bekymret for manglende snø til påske, og har derfor latt være å kjøre opp turløyper den siste uka. Nå har de kjørt opp løyper i høyfjellet.

– Vi lot de stå forrige helg, men nå er vi ute med maskiner og trykker sammen den snøen vi har, sier Gunbjørn Vidvei i turlaget.

Forholdene på lavlandet ble for dårlige, men det blir likevel mulig å gå på lange langrennsturer i området.

-- Det blir mange mil bed skiløyper i høyfjellet, forteller hun.

LES OGSÅ: Blir det snø til påske?

PÅSKEFØRET: Halvor Jamtveit er fornøyd med at nesten alle av Kongsberg Skisenters bakker vil være åpne i påsken.

PÅSKEFØRET: Halvor Jamtveit er fornøyd med at nesten alle av Kongsberg Skisenters bakker vil være åpne i påsken.

Gode forhold i Kongsberg

Kongsberg skisenter har også vært avhengige av mye kunstsnøproduksjon. Forholdene i de fleste løypene er gode, og daglig leder Halvor Jamtveit sier bare Eksperten vil være stengt i påskeuka.

– Vi har gode forhold. Vi laget snø for omtrent en måned siden. Turisten, Konningen og Ormen lange har gode forhold nå, sier Jamtveit.

Enkelte steder kan man likevel skimte gressflekker.

– Men det ser mye bedre ut her enn det gjør i mange av hagene i Drammen nå. Påskeuka blir også siste mulighet til å skaffe seg 40 prosent rabatt på sesongkortet for neste vinter.

Artikkeltags